Report

Influencer godinama lagao: pretvarao da je druge rase, religije i dobi

Gaming streamer
Gaming streamer Foto: Canva
Nedavna vijest o streameru koji se godinama pretvarao da je druge rase, religije i dobi, šokirala je internet. Poznati streamer Xenbe, koji je popularnost stekao prijenosom gameplaya obožavane videoigre Minecraft putem platforme Twitch, nakon navodnih godina laži, sada je razotkriven.

Prije nekoliko godina, tijekom prvog prijenosa uživo, Xenbe je lagao da ima 17 godina, a imao je samo petnaest te da je crnac, iako je bijelac, tvrde njegovi kolege.

Uz to što je navodno lagao o svojoj dobi i rasi, influencer je godinama tvrdio da je islamske vjeroispovijesti. Kroz razgovor s online prijateljima žalio se na post tijekom Ramazana, pričao o diskriminaciji kojoj je podvrgnut te se predstavljao korištenjem fotografija nepoznatih mladića.

Xenbe nije aktivan na društvenim mrežama već godinu dana, a pretpostavlja se da je to učinio jer su mnogi obožavatelji i kolege počeli sumnjati u istinitost njegovih izjava.

S obzirom na to da Xenbe nije pokazivao svoje lice tijekom prijenosa uživo, kao što je to praksa i kod mnogih drugih streamera u Minecraft zajednici, godinama je lagao obožavateljima, kolegama i online prijateljima.

Sve je otkrio njegov bivši prijatelji i kolega, streamer Boomer NA.

„Xenbe je lagao o svojoj rasi. Lagao je svima, uključujući i mene. Manipulirao je ljudima da misle da je on netko tko uopće nije. Izmislio je svoje godine. Slao je slike „sebe” koje nisu bile njegove. I kompulzivno lagao bez prestanka“ napisao je Boomer NA u objavi na platformi X.

Naglasio je kako smatra da se, zbog laži i reakcije fanove, Xenbe više neće vratiti na platformu Twitch. Boomer Na ističe da je potvrdio sumnje koje je već dugo imao, kada ga je prije nekoliko dana nazvao putem videopoziva, kada je Xenbe i sam priznao da je sve lažirao.

„Kao netko tko je gledao njegove streamove dok je bio aktivan, onda je zapravo lagao o svakoj osobnoj priči koju je ispričao“, napisao je jedan komentator na Redditu.

Neki pratitelji su istaknuli i činjenicu da je Xenbe koristio pogrdne riječi te je često zbijao neprimjerene i rasističke „šale“.