Zanimljivo

Istraživanje otkrilo: Hoće li milenijalci postati najbogatija generacija u povijesti čovječanstva?

Uspon prema poslovnom uspjehu
Uspon prema poslovnom uspjehu Foto: Canva
Hoće li milenijalci krojiti sudbinu svjetske ekonomije

U današnjem svijetu obilježenom brojnim financijskim izazovima, akumuliranje bogatstva i procjena budućeg financijskog stanja briga je mnogih mladih.


Uz faktore kao što su ekonomske krize, nestabilno tržište rada i promjenjivi ekonomski uvjeti, mladi se suočavaju s izazovima u planiranju i osiguranju svoje financijske budućnosti.


Unatoč ovim izazovima, nekolicina istraživanja daje nadu mladima.
Naime, istraživanje agencije za nekretnine „Knight Frank“, temeljno na procjeni nasljeđa i prijenosa bogatstva među generacijama, pokazuje da bi milenijalci mogli postati „najbogatija generacija u povijesti čovječanstva“.


Dio milenijalaca, rođenih između 1981. i 2000. godine, koji će naslijediti bogatstvo i imovinu roditelja, svoju generaciju učinit će najbogatijom u povijesti čovjeka.


Nasljeđem će se, samo u SAD-u, prenijeti preko 90 bilijuna dolara.
Iako su u pitanju milenijalci iz imućnih obitelji, analitičari smatraju da će ova raspodjela bogatstva imati pozitivan učinak i na ostatak društva jer su milenijalci spremniji svoje bogatstvo koristiti ne samo za vlastitu dobrobit, već i za ulaganje u održive projekte i ponašanja.
Liam Bailey, voditelj istraživanja, smatra da će milenijalci pozitivno utjecati na globalnu ekonomiju.


„Čini se da su milenijalci već sad shvatili poruku kada je u pitanju smanjenje potrošnje - 80% muškaraca i 79% žena ispitanika kaže da pokušavaju smanjiti svoj ugljični otisak", rekao je za the Guardian.
Trendovi i rezultati istraživanja pokazuju da milenijalci sve više teže smanjenju potrošnje i brizi za okoliš, što bi moglo imati pozitivan utjecaj na globalnu ekonomiju i društvo.


Osim nasljedstva, istraživanje otkriva da milenijalci imaju visoka očekivanja u pogledu rasta vlastitog bogatstva. Većina njih vjeruje da će njihovo bogatstvo nastaviti rasti, što ukazuje na optimizam i povjerenje u ekonomsku budućnost.


U konačnici, milenijalci bi mogli oblikovati budućnost ne samo svoje generacije, već i globalne ekonomije. Njihovo nasljeđe i pristup ogromnim financijskim sredstvima mogli bi promijeniti način na koji se bogatstvo raspodjeljuje i koristi u godinama koje dolaze.