Report

Jedan od najvećih poduzetnika otkrio koju pogrešku poduzetnici često čine

predavanje u tijeku a profesor je poduzetnik Mark Cuban
predavanje u tijeku a profesor je poduzetnik Mark Cuban Foto: DFree/Shutterstock.com/unsplash.com
Milijarder i zvijezda emisije „Shark Tank“, Mark Cuban, zna ponešto o tome kako biti uspješan poduzetnik. Uz to što je jedan od poslovnih stručnjaka u emisiji koja za svoju glavnu temu ima predstavljanje novih proizvoda i njihov potencijalni uspjeh, Mark Cuban je vlasnik NBA momčadi Dallas Mavericksa, a Forbes mu procjenjuje vrijednost od 5.2 miljarde dolara.

Poduzetnik se nedavno pojavio u emisiji „Good Morning America“ kako bi odgovarao na pitanja gledatelja. Postavljena su mu pitanja poput „Kako voditi malu tvrtku?“ do poslovnih savjeta koje bi dao početnicima.

Jedan ga je gledatelj upitao zanimljivo pitanje „Koje su neke greške koje ste kao poduzetnik htjeli izbjeći i koje su neke od najvećih grešaka koje čine poduzetnici početnici?“. Cuban je odgovorio uzrečicom koju slušamo od malena, da se prema drugima ponašate onako kako želite da se drugi ponašaju prema vama.

„Imao sam 25 godina kada sam osnovao svoju prvu tvrtku, nakon što sam dobio otkaz, i uvijek sam mislio da moram biti zao jer sam bio mlađi od svih ostalih, no to je bilo pogrešno“, rekao je Cuban. „Ono što sam tijekom godina naučio jest da ljubaznost stvarno pomaže. Ljubaznost prodaje, ljubaznost donosi više novca.“. Nastavio je s jednostavnom filozofijom „Pobrinite se da ste usredotočeni na prave stvari!“.

„Bio sam uzbuđen oko poboljšanja prodaje, kada sam trebao biti više uzbuđen oko stvaranja profita“, zaključio je naglašavajući kako postoji „velika razlika“ između te dvije stavke.