Bonton

Konobar objasnio kako kažnjava bezobrazne mušterije! Bolje pripaziti na ponašanje

Konobar na videu i kako zapisuje narudžbu
Konobar na videu i kako zapisuje narudžbu Foto: dylanpcarlino/Screenshot
Vidite li njega kako vas poslužuje, bolje pripazite na ponašanje

Ljeto i turistička sezona obično su dobre vijesti za ugostitelje. Restorani i kafići puni su mušterija, a novac kao da pada s neba. Tako je i konobarima koji u jednoj sezoni zarade kao neki u cijeloj radnoj godini, no nije to baš jednostavno kako zvuči. Biti ljubazan i uslužan može biti veoma izazovno, pogotovo ako su mušterije bezobrazne.

Srećom jedan je konobar otkrio kako s takvima, a podijelio je i svoja omiljena rješenja protiv neprimjerenog ponašanja. Dylan Carlino iz Teksasa, na TikToku @dylanpcarlino, objasnio je svoj ''omiljeni dio'' konobarskog posla, a to je ''kažnjavanje'' gostiju i traženje osvete za njihovo ponašanje.

Većina je ljudi upoznata da pri ulasku u restoran morate doći do hostese koja vam otkrije ima li slobodan stol i usmjeri vas na odgovarajuće mjesto. Ipak, nekima pravila nisu baš jasna, ili ih odbijaju poštivati, te sami sjednu za prljavi stol.

@dylanpcarlino As a waitress #comedy #server #restaurant #serverlife ♬ original sound - Dylan


Dylan se pobrine da im se osveti, objašnjavajući sve načine na koje to zna napraviti.
Dylan je objasnio da obično pušta goste da sjede za prljavim stolom oko 20 minuta prije nego što pitaju zašto ih nitko nije došao poslužiti. Zatim se pretvara da nije imao pojma da čekaju, jer su okruženi prljavim tanjurima.

"'Nitko vam nije pomogao? Ima prljavih tanjura, o čemu pričate? Već ste jeli?", kaže Dylan.

Gosti mu tada, naravno, kažu da još nisu jeli, na što on odgovara: "'Čekaj, jeste li vi ušli i sami sjeli bez da ste s nekim pričali? Tako ne funkcioniraju restorani. Ustanite, moram ići razgovarati s hostesom, a za stol se čeka 30 minuta.".

@dylanpcarlino Dont come for the breakfast waitress #server #comedy #restaurant #serverproblems #serverlife #breakfast #jokes ♬ original sound - Dylan


Dylan također objašnjava da je unošenje vlastitih pića u restoran prilično loše i nekulturno ponašanje, za koje kod njega dolaze i određene posljedice. "Oh, žudite cijeli dan za palačinkama? Upravo nam je ponestalo smijese", rekao je sarkastično. Također voli sakriti i meni za doručak ili im reći kako je vrijeme doručka završilo i više ga ne serviraju.

"Vjerojatno onda niste trebali donijeti vlastitu kavu!"
Naravno da su ljudi objasnili kako je to neprimjereno i da mu ne bi ostavili napojnicu na što je hladno rekao: "Kada se ovako ponašam, pretpostavljam da uopće ne dobivam napojnicu. Zadržite svojih šest dolara, ne trebaju mi. Dali su mi nešto mnogo vrjednije od novca. Priliku za osvetu.".

Više se njegovih kolega odazvalo u komentarima i složili su se s Dylanovim videom, a sad znamo da lijepa riječ i pristojnost ipak imaju neke prednosti.