Uspješan od malih nogu

Ne bacajte dječje crteže, dajte im veće platno! Ovaj dvogodišnjak prodaje svoja djela po astronomskim cijenama

Dječak umjetnik i njegova djela u galeriji
Dječak umjetnik i njegova djela u galeriji Foto: laurents.art/Instagram
Džepni Picasso uživa u slikanju, a njegovi radovi osigurat će mu bezbrižnu budućnost

Svi znaju da su dječji crteži neobični i smiješni, no uvijek predstavljaju kreativnost. Bez obzira na dob, djeca jednostavno pronalaze zabavu u istraživanju svijeta umjetnosti i kreativnosti. I dok mnoge naše crteže roditelji s vremenom bace, to nije slučaj u ovoj zanimljivoj priči.

Kolekcionari i sakupljači umjetnina jedva čekaju kupiti neku od umjetnina ovog novog umjetnika, a kad kažemo novog, ne mislimo da je nov na umjetničkoj sceni. Naime, on ima samo dvije godine, no ovaj dječak iz Njemačke stvara umjetnine koje stoje rame uz rame s velikim umjetničkim djelima.Njegova apstraktna djela dovoljno su dobra da privuku pozornost stručnjaka koji ih žele učiniti popularnijim, a umjesto frižidera ili panoa, njegova djela dio su velikih kolekcija umjetnosti.

Dječakova majka, Lisa Schwarz, prvi put je primijetila da njezin sin ima oko za umjetnost kad se pri obiteljskom putovanju u Italiju, zagledao u sliku na zidu hotelske sobe. Kako nam prenosi UNILad, objasnila je: "Neposredno prije Božića postavili smo studio za njega i on je cijelo vrijeme bio u njemu.".

Tamo je počeo miješati boje i stvarati šarene slike koristeći kistove, valjke, lopatice, pa čak i vlastite ruke. ''Oni su apstraktni i ono što je neobično kako on u njih integrira uočljive figure, koje nam ljudi često spominju i zbog kojih su toliko popularni'', objasnila je Lisa.''Jasno možete prepoznati životinje, poput slonova koji su mu jedne od omiljenih životinja, kao i dinosauruse i konje. Vrlo mu je važno da je svijetlo i šareno. Smeđa i druge dosadne boje ga ne zanimaju. Ima vrlo jasne ideje o bojama koje miješa.''.

To je neuredan proces, ali Lisa je bila toliko ponosna na ono što stvara i počela je postavljati fotografije njegovih radova na Instagram. Ubrzo je njegova stranica na Instagramu imala gotovo 30 tisuća pratitelja i bila je preplavljena pohvalama. Prepoznavši da nije jedina zadivljena njegovim talentom, Lisa je odlučila neka od umjetničkih djela prodati.

 Mladić je prodao osam komada prije nego što ga je članak o njegovom radu u Njemačkoj dodatno gurnuo u središte pozornosti. Radovi su se tako pronašli na najvećem sajmu umjetnosti u Münchenu, ART MUC, i prodani su kupcima, postižući i do 7 tisuća dolara na međunarodnom tržištu.

Jedna je galerija u New Yorku čak stupila u kontakt s obitelji ponudivši izlaganje njegovih radova. Lisa planira novac staviti zarađen od prodaje umjetnina na račun kojemu će on moći pristupiti kada napuni 18 godina, a koliko će ih do tada napraviti ovisi samo o njemu. Lisa je objasnila: "Ponekad mu se ne da slikati i ne kroči u svoj atelje tri ili četiri tjedna, ali onda ga iznenada zgrabi i kaže: 'Mama, slikanje'.".

Želimo mu daljnje umjetničke uspjehe, a roditeljima sreću da se njegova umjetnost ne pretvori u preveliki nered u kući.