Report

Netflixov logo svi prepoznajemo, a ovako je sve započelo! Ovako je kroz povijest izgledao

televizor u sobi na kojem piše netflixov logo
televizor u sobi na kojem piše netflixov logo Foto: unsplash.com
Najpopularnija streaming platforma osnovana je 29. kolovoza 1997. godine. Od tada se puno toga promijenilo, uključujući i originalni logo koji je šokirao bingewatchere diljem svijeta.

Netflix je svoju uslugu započeo slanjem DVD-a poštom, a danas je, s približno 240 milijuna pretplata u više od 190 zemalja, najpopularnija platforma za streaming. Do prošle godine, sadržaj originalne produkcije činio je polovicu Netflixove biblioteke u Sjedinjenim Državama, a tvrtka se odvažila i na druge kategorije, poput izdavanja videoigara.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Logo Motivations (@logomotivations)

Kako je izrastao u globalno prepoznatljiv brend, Netflix je, tijekom godina također, ažurirao svoj logo, no prvi je dizajn djelovao dosta niskobudžetno. S obzirom na to da su to bile devedesete, nećete se iznenaditi da izgleda kao da je dizajniran s Word Artom s ljubičastim filmskim kolutom koji razdvaja Net i flix.

Dizajn nije dugo trajao i zamijenjen je 2002., ali je svejedno neke gledatelje ostavio prilično ravnodušnima. Nakon toga, web stranica kratko je imala crno-žuti dizajn s TV-om kao točkom na I, no brend je ubrzo napravio pomak prema pravom logu, a 2014. predstavio je crveni logo koji je ostao nepromijenjen.