Za svaku pohvalu

Nevjerojatna transformacija! U 62. počela vježbati zbog zdravstvenih razloga, a sada izgleda ovako

Osobna trenerica Julia Linn Olson kroz faze treninga
Osobna trenerica Julia Linn Olson kroz faze treninga Foto: dolphinine/Instagram
Ova gospođa je odlična motivacija za ona koji vole izmišljati izlike

Riječ je o nevjerojatnoj priči Julie Linn koja je usprkos svim problemima koje je život postavio pred nju uspjela preboljeti tešku bolesti i pronaći zadovoljstvo kroz sport.

Svoju nevjerojatnu priču i savjete dijeli preko Instagrama, a svoju je priču podijelila i s portalom WomensHealth. Otkrila je kako je oduvijek bila atletske građe, te da je voljela trčanje i plivanje. Nažalost njezini su zdravstveni problemi počeli u ranoj dobi, a s 11 joj je dijagnosticiran dijabetes koji je izazvao neuropatiju, sljepoću, srčanu bolest i otkazivanje bubrega.Kad su joj bubrezi službeno otkazali u 34. godini, liječnici su joj dali izbor: započeti s dijalizom, ali ili se podvrgnuti eksperimentalnoj dvostrukoj transplantaciji organa kako bih dobio novi bubreg i novu gušteraču, što bi potencijalno izliječio dijabetes.

Operacija je bila riskantna, ali je dolazila s velikom nagradom. Srećom, operacija je bila uspješna, no ovdje nije bio kraj njezinim zdravstvenim problemima. U 40-ima joj se srčano stanje pogoršalo, a razvila je i probleme sa štitnjačom. Bila je podvrgnuta operaciji trostruke srčane premosnice i uklonjena joj je štitnjača.Tako je do svoje 62. godine bila toliko ponosna što je izdržala sve probleme sa zdravljem, da je odlučila svoje tijelo dovesti u najbolju moguću formu.

Prijavila se tako na lokalni grupni trening za osobe starije od 40 i tako se zaljubila u treniranje. Nastavila je naporno trenirati, a napokon je bila zadovoljna zdravljem i osjećajem energije. Danas trenira pet dana u tjednu i pazi na prehranu. Preporuča umjereni trening u intervalima uz uravnoteženu prehranu.
Naša su tijela fascinantna, a mogu svašta pretrpjeti. Pronaći pravu motivaciju je ključ uspješnog treninga jer ona nam pruža snagu za konzistentnim radom, a jedino tako možemo postići prave rezultate i ostvariti potencijal.