Nije sve u knjigama

Odustala od fakulteta i postala električarka koja zarađuje preko 200 tisuća dolara godišnje! Njezin trend prati sve više mladih

Električarka Lexi Abreu na poslu i kako snima video
Električarka Lexi Abreu na poslu i kako snima video Foto: lexi_abreu/Screenshot
Diploma ništa ne znači ako niste zadovoljni

Danas se čini da za sve trebamo biti fakultetski obrazovani, no realnost je potpuno drugačija. Mnogi završe fakultete, a na kraju se bave nekim potpuno nevezanim zanimanjem. Obrazovanje je uvijek odlično rješenje ako želite pronaći stabilan i stalan posao, no ono vam ništa ne garantira.

U konačnici, što ako vam se smjer koji ste odabrali kao tinejdžer ne odgovara kada malo odrastete i razvijete određene interese. Slična se situacija dogodila TikTokerici Lexi Abreu, koja je svoje obrazovanje zamijenila nešto praktičnijim poslom.

@lexi_abreu

The no-see-ums are a paid actor 😭

♬ son original - 🎶𝐉𝐔𝐒𝐓 𝐑𝐄𝐋𝐀𝐗𝐈𝐍𝐆🎧





Kad je Lexi 2019. završila fakultet s predmedicinskom diplomom, ljudi su očekivali da će dobiti posao u znanosti ili zdravstvu. Međutim, dok je sada 27-godišnjakinja prvotno željela postati kirurginja, nakon što je, za vrijeme studiranja, radila u bolnici, odlučila je da joj to ne pristaje. Tako je Lexi, koja je 2015. završila obuku u tvrtki za električare i odrađivala poslove kroz studij, postala električarka na puno radno vrijeme.

"To je iznimno zahvalan posao. Na kraju posla možete uključiti struju i vidjeti kako cijeli sustav radi ispred vas", objasnila je u razgovoru za Bussines Insider i nastavila "Za razliku od uredskog posla gdje svakodnevno idete u istu zgradu, ja svaki dan radim negdje drugdje. Svaki dan doživljavam različite stvari i vidim različite ljude.".

Također je istaknula kako je posao spašava od upadanja u rutinu: ''Kad je posao gotov, osjećam uspjeh i kraj. Završim ga i prijeđem na drugi. Ne osjećam se kao da radim jedan dug posao zauvijek.".

@lexi_abreu

Ground Rod Dayyyy

♬ business - Shady🦸🏼‍♂️



Sada odlično zarađuje promovirajući svoj rad na društvenim mrežama. Naime, Lexi je počela objavljivati kako nosi tešku opremu i popravlja gomilu žica još 2022., a od tada je stekla više od 2,2 milijuna pratitelja na TikToku, Instagramu i YouTubeu.

Ona sada zarađuje nevjerojatnih 200.000 dolara godišnje putem društvenih medija, uključujući ugovore s markama s tvrtkama. Unatoč tome što na internetu zarađuje mnogo više nego na svom svakodnevnom poslu, jer prosječni električar u New Yorku zarađuje oko 70.000 dolara godišnje, Lexi ne planira skratiti radno vrijeme, prenosi nam Wall Street Journal.

Ona nije ni jedina koje se odlučila za ovakav odabir karijere jer se sve više mladih okreće putu stjecana zanata umjesto klasičnog odlaska na fakultet. Troškovi studiranja i stanovanja natjerali su mlade da se okrenu odabiru ovakvih zanimanja koji služe kao odlična alternativa u moru uredskih poslova.