Nehumano

Ovo je možda najradikalnija metoda za gubitak kilograma! Ljudi ogorčeni novim izumom

Hrana na stolu i plan prehrane
Hrana na stolu i plan prehrane Foto: Canva
Mnogi su zgroženi ovom metodom

Nekada smo sposobni učiniti sve kako bismo izgubili koji kilogram, pogotovo pred sezonu koja se provodi u kupaćem kostimu, no rijetko tko bi otišao toliko daleko da si ugradi novi izum koji bi trebao pomoći pri kontroli unosa hrane.

Koliko god metode za mršavljenje mogu biti radikalne, nijedna nije tako kontroverzna kao ''prvi uređaj za mršavljenje na svijetu'', kojim je čeljust korisnika zaključana.

 



Naime, istraživači s novozelandskog Sveučilišta Otago, osmislili su DentalSlim Diet Control sastoji se od magneta koji su pričvršćeni na donje i gornje kutnjake. Tako on ograničava otvaranje čeljusti više od 2 milimetra i prisiljava korisnika da konzumira tekuću dijetu koja ima manje kalorija.

Uređaj je nedavno bio predmet studije objavljene u časopisu Nature's British Dental Journal. Nakon što su dva tjedna bili opremljeni DentalSlimom, sedam sudionika izgubilo je u prosjeku nešto više od 6 kilograma svaki i ''bili su motivirani nastaviti sa svojim daljnjim mršavljenjem''.

Profesor Paul Brunton, vodeći istraživač s Odjela za zdravstvene znanosti Sveučilišta Otago, nakon toga je u izjavi za UNILad rekao: "To je neinvazivna, reverzibilna, ekonomična i atraktivna alternativa kirurškim zahvatima. Činjenica je da nema štetnih posljedica s ovim uređajem.".

Izjava Sveučilišta, kako nam prenosi UNILad, glasi: "Da pojasnimo, namjera uređaja nije brzo ili dugoročno sredstvo za mršavljenje; radije je usmjerena na pomoć ljudima koji se moraju podvrgnuti operaciji i koji ne mogu biti operirani dok ne smršave.''.

Zaključili su kako "Nakon dva ili tri tjedna mogu im se isključiti magneti i ukloniti uređaj. Tada bi mogli imati razdoblje s manje ograničenom prehranom i zatim se vratiti na liječenje. To bi omogućilo postupni pristup mršavljenju uz pomoć savjeta nutricionista.".