Šokantno

Pogledajte što se dogodi kad pustite vodu u WC-u! Video uznemirio korisnike društvenih mreža

WC osvjetljen laserom i kapljice koje izlaze
WC osvjetljen laserom i kapljice koje izlaze Foto: diyman_pro/Screenshot
Pametnije je spustit dasku jer je alternativa užasna

Vjerojatno su vam u prošlosti rekli da zatvorite poklopac WC školjke prije puštanja vode, ali niste razmišljali o tome, barem je tako bilo do sada.
Video znanstvenog eksperimenta uključuje zahodsku školjku koja je prerezana na pola i zatvorena staklom. Video je postao viralan na društvenim mrežama, uključujući TikTok i X (Twitter), a mnogi su otkrili kako odsada spuštaju poklopac pri puštanju vode.

Video je objavio TikToker iza profila DIYMAN_PRO, a pokazuje koliko kapljica i bakterija pobjegne iz WC-a nakon puštanja vode. Postavio je zeleni laser na dasku WC-a i tako snimio pravu količinu kapljica, bakterija i ostalih stvari koje se skrivaju u vodi iz toaleta.

@diyman_pro Laser Toilet Flush Test🚽 Toilet flushing with laser illumination. This experiment demonstrates the flushing effect using half of a toilet, which does not represent the water overflow when a complete toilet flushes. Please feel free to use your toilet, just remember to close the toilet lid when flushing to solve any issues. #lasertest #toiletflush #flushtest #laserIllumination #waterflow #experiment #techreview #gadgettest #innovativetech #homeImprovement ♬ stellar (Sped Up) - .diedlonely & énouement


Nakon tog eksperimenta u vodokotlić je dodao neonsku boju i ponovio proces, a ono što je ona obojala može biti stvarno zastrašujuće. Upalio je ultraljubičasto svjetlo koje je pokazalo da kapljice uspijevaju pobjeći iz WC-a i sletjeti na gotovo sve u vašoj kupaonici, uključujući i četkice za zube.

Naravno ovo nije jedini eksperiment takve vrste. Puštanje vode u toaletu bio je i predmet istraživanja Johna Crimaldia, koji je 2022. bio profesor inženjerstva na Sveučilištu Colorado.
U istraživanju je otkrio kako: "Naši rezultati pokazuju iznenađujuće energičan i brz rast oblaka aerosola iz komercijalnog WC-a i naglašavaju kaotičnu prirodu tekućine koja prenosi čestice.".

@diyman_pro Found a toilet in a construction waste pile: using lasers and editing techniques to reveal the microscopic droplets invisible to the naked eye during flushing. #lasertest #toiletflush #flushtest #waterflow #homeimprovement ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya


Crimaldi je rekao da bi njegova snimka mogla promijeniti percepciju ljudi o tradicionalnim toaletima i kaže da ih je već počeo ''sumnjičavo gledati''. Naravno, puštanjem vode u WC školjki sa spuštenim poklopcem možete smanjiti količinu čestica u zraku za čak 50 posto.
Žao nam je da ste morali vidjeti ovako šokantne scene, ali barem više nećete prati zube četkicom obogaćenom kapljicama iz WC školjke.