Nije ih mudro konzumirati

Stjuardesa podijelila odvratan razlog zašto izbjegavati topla pića u avionu

Stjuardesa poslužuje piće i kako stoji u zrakoplovu
Stjuardesa poslužuje piće i kako stoji u zrakoplovu Foto: Canva
Savjeti iz prve ruke

Sezona ljetnih putovanja i godišnjega odmora je ispred nas, a bilo da ste planirali odmor u inozemstvu ili ne, putovanje avionom je najbrža opcija. Jeftine cijene letova i brzina putovanja omogućuje vam više vremena za uživanje na željenoj destinaciji, no jedne se stvari ipak treba čuvati.

Sigurno popiti jutarnju kavu ili čaj u avionu ne zvuči loše, a može vam pomoći da let brže i opuštenije prođe. Ipak stjuardesa je upozorila kako su topli napitci jedan od stvari koje na letu treba izbjegavati. Sigurno, kad malo bolje razmislite, niste nikada vidjeli stjuardesu kako ispija kavu u avionu.

To je dovoljan znak da u cijeloj praksi leži neka opasnost, a jedna je stjuardesa odlučila svoje savjete podijeliti na društvenim mrežama. Točnije na TikToku s profila Katkamalani, a stjuardesa je upozorila koje stvari na letu treba izbjegavati.

Video je započela upozorenjem kako ne treba konzumirati ništa što nije tvornički zatvoreno. Kako je objasnila spremnici za vodu i kuhala za kavu ne čiste se prečesto, tako da svaka konzumacija vruće vode ili kave može biti opasna po zdravlje.

@katkamalani Just promise me you won’t 🤢 #flightattendantlife #travelhacks #traveler #cleaninghacks #influencers #foodhack ♬ original sound - Kat Kamalani


Posebno je upozorenje otkrila roditeljima, kako dječju hranu ne treba pomiješati s vrućom vodom, a ponudila je i ispravno rješenje. Pošto voda u kuhalu može biti zagađena, najbolje je formulu za bebe pomiješati s vodom iz boce, a cijelu smjesu sjediniti u dječjoj bočici. Već pomiješanu formulu, zajedno s bočicom, možete ugrijati u šalice kipuće vode iz aparata.

Tako ćete ugrijati dječju hranu, a pritom nećete kontaminirati bočicu i potencijalno naštetiti djetetu. Srećom ova je stjuardesa ponudila i rješenje za problem koji je otkrila javnosti, a na nama je da odučimo hoćemo li se pridržavati njezinih savjeta ili ne.