Ovo je odlična ideja za svaku vezu

Stručnjaci otkrivaju kako bi metoda 7-7-7 mogla biti ključna za sretne veze

Mladi par na ljuljački i simbol srca od ruku
Mladi par na ljuljački i simbol srca od ruku Foto: Canva
Ova metoda trebala bi ojačati svaku vezu

U dugoročnim je vezama lako zaboraviti na sitnice koje održavaju vezu. Uz posao, obitelj, prijatelje i druge obaveze, lako je izostaviti male znakove pažnje koje održavaju vezu na životu. Možda ste razmišljali da u svoju vezu uvedete neki raspored kako bi održali vezu zanimljivom i kvalitetnom, no niste ga nikada realizirali.

Naime stručnjaci za veze smatraju kako bi to moga biti ključ uspjeha. Psihoterapeut Mark Vahrmeyer, u intervjuu za Stylist, podsjetio je ljude da održavanje ljubavne veze ''zahtijeva rad i predanost zajedničkom provođenju vremena''.

\\folder\vezani_članak Ruke spojene u srce Ovako možete otkriti imate li obožavatelje Sumnjate da je netko potajno zaljubljen u vas? Obično će pokazati ovih 5 oblika suptilnog ponašanja

Objasnio je kako su "Istraživanja pokazalo da parovi koji se smiju, plaču, plešu, a mogu biti čvrsti i podržavajući, dugoročno dobro prolaze. "Par koji odvoji vrijeme (najmanje 45 minuta do sat vremena tjedno) za povezivanje, što znači da razgovaraju i slušaju jedno drugo, u biti održava međusobnu vezu." rekao je Vahrmeyer.
To je lako reći, no kako se toga zapravo pridržavati? Vahrmeyer ističe metodu 7-7-7.

Što je metoda 7-7-7?

Ovaj novi trend u sferi romantičnih veza izaziva parove da osiguraju i pronađu vrijeme jedno za drugo. To je zapravo kvalitetan raspored, što znači da svakih sedam dana trebate imati spoj, svakih sedam tjedana otići na jednodnevni izlet i svakih sedam mjeseci otići na romantično putovanje.

Zvuči dosta jednostavno, ali kako stručnjaci komentiraju ovu metodu?

Terapeutkinja za traumu, odnose i psihoseksualnost Cate Campbell rekla je "Nisam luda za svim afirmacijama i manifestacijama koje idu uz tradicionalni 7-7-7, ali odobravam planiranje aktivnosti za parove.
"Mnogi parovi misle da planiranje kvari spontanost, ali većina nema vremena ni energije za organiziranje druženja u zadnji čas, uključujući i seks, stoga bih uvijek zagovarala načine za pronalaženje zajedničkog vremena.", prenosi nam Stylist.

\\folder\vezani_članak par u kafiću koji se drži za ruke i pije kavu Mix Ovih 15 ponašanja nije prikladno za zdravu ljubavnu vezu! Na ove stvari treba obratiti pažnju

Jessica Alderson, suosnivačica i stručnjakinja za veze u aplikaciji za spojeve SoSynced, za Stylist je dodala kako "Odvajanje vremena te njegovo ulaganje u vezu i davanje prioriteta vašem partneru može pomoći u održavanju veze živom i snažnom.".

Međutim, ona shvaća da metoda 7-7-7 nije najekonomičniji ili najlakši plan za spas vaše veze. Ona govori kako je izdvajanje novca i pronalaženje slobodnog vremena također važna odrednica veze, a kao ključ je otkrila pronalaženje ravnoteže koja vam, kao paru, odgovara, te omogućuje njezino pravilno ulaganje u odnos.

\\folder\vezani_članak ured za razgovor pri terapiji kod psihologa Mix Terapeuti tvrde kako ove 3 stvari ljudi potajno mrze kod svojih partnera! To su najčešći problemi

Da biste izbjegli uzaludno trošenje svoju ušteđevine i stres oko brzog planiranja spojeva, metodu 7-7-7 uvijek možete prilagoditi svojoj vlastitim željama i promijeniti je kako biste bili sigurni da odgovara vama i vašem partneru.

Kao savjete za druženje stručnjaci ističu spoj i večeru kod kuće, odlazak na jednodnevne izlete umjesto luksuznih i dugih odmora ili se jednostavno ponovno povežite uz intimne razgovore i ljubav.