Report

Wiz Khalifa podsjetio na jednu od najbizarnijih sportskih priča

wiz khalifa baca lopticu na utakmici
wiz khalifa baca lopticu na utakmici Foto: Instagram screenshot
Baseball nije najzanimljiviji i najdinamičniji sport na svijetu, ali poznati reper je pronašao  sebi svojstven način kako u njemu uživati. 

Uoči bejzbolske utakmice Pittsburg Piratesa u PNC Parku, Wiz Khalifa, koje je u rodnom gradu zbog High School Reunion turneje, dobio je čast baciti prvu lopticu prije početka utakmice.

Plot twist, to je radio pod utjecajem na halucinogenih gljiva.

“Finna get stoned af and throw this first pitch at the pirates game”, tweetao je Wiz prije nego što je stao na bacačevo brdo, nakon je dodao “Shroomed out throwin a baseball is crazy”.

Ono što je u cijeloj prići najzanimljivije jest to koliko taj trenutak podsjeća na vremena kada je Dock Ellis bacio no-hitter. Plot twist, napravio je to za Pittsburgh Piratese, a sve pod utjecajem LSD-a. Intervju, popraćen grafikom radi boljeg razumijevanja, pogledajte u nastavku.

Pošto baseball nije popularan na našim prostorima evo kratkog objašnjenja. U baseballu, no-hitter je utakmica u kojoj momčad nije uspjela zabilježiti pogodak. Major League Baseball (MLB) službeno definira no-hitter kao završenu utakmicu u kojoj momčad, koja je udarala u najmanje devet kompletnih inninga, nije zabilježila nijedan pogodak. No-hitter rijetko je postignuće za bacača, a u povijesti MLB-a od 1876. samo ih je 320.

Ovaj je definitivno jedan od bizarnih trenutaka u sportu općenito, a Wiz Khalifa uspio nas je podsjetiti na vremena kad ljudi, vlasti i sportaši, nisu bili svjesni štetnog utjecaja steroida i halucinogenih droga. Možda je Wiz Khalifa odao počast jednom od najbizarnijih sportskih trenutaka. Ove pothvate ne pokušavajte nigdje pa tako i kod kuće. Ovakvo je ponašanje neodgovorno i netolerira se ni ovakvim pojedincima, zato pametno.