Sexy

Želite biti izdržljiviji u spavaćoj sobi? Yoga obećava i utrostručava, a tek trčanje...

Quarantine
Quarantine Foto: Y-M-C-A! (Izvor: Shutterstock)
Ne pričamo o REM fazama sna, pričamo o vašem seksualnom životu!

Postoji zbornik Trends in Urology & Men’s Health u kojem se pojavio znanstveni članak koji je proučio utjecaj različitih tehnika na trajanje spolnog odnosa bez upotrebe lijekova za erektilnu disfunkciju kao što je Viagra.

Ono što je odmah važno dodati je kako su u istraživanju sudjelovali muškarci koji već pare od preuranjene ejakulacije. Ako već moramo objasniti, to je kada imate očekivanja, ali cijela zabava traje znatno kraće nego što je očekivano.

Ako se povremeno dogodi, nije strašno, velike su šanse da se dogodi svima ponekad. Ako muškarci pak često ejakuliraju unutar jedne do tri minute od penetracije — to već postaje problem. Takvo stanje doprinosi psihološkoj rastresenosti, smanjenom samopouzdanju, tjeskobi, smanjenom libidu i težem ostvarivanju interpersonalnih odnosa.

Aktivni muškarci „duže traju” — barem to pokazuje osvrt na istraživanje u kojem je dio muškaraca trčao pet puta tjedno po pola sata, a dio je izbjegavao kretanje i nije im bilo dozvoljena ni šetnja duža od 30 minuta dnevno. Aktivna grupa može biti ponosna — od 39 sekundi seksa su došli do duže od 30 minuta. Je li to puno?

Druga metoda je bila yoga. 26 muškaraca se 12 tjedana bavila yogom, a utrostručili su svoje vrijeme seksualne aktivnosti s 26 sekundi na gotovo minutu i pol. Još barem 36 tjedana yoge i onda možemo ozbiljno pričati. Ako smatrate kako yoga krši vjerske vrijednosti i donosi previše istočnjačkih filozofija u vaš život, zašto uopće čitate ovaj članak o seksu?

Čini se kako je zapravo vrlo važna fizička aktivnost, ne želite se pretvoriti u buhtlu.

Postoje i vježbe za zdjeličnu dijafragmu (pojam „pelvic floor” će dobro doći pri guglanju) koje pomažu. Ako vas muče ovakvi problemi, da znate gdje se okrenuti.