"sudar planeta"

Famozni Planet X: Jedan numerolog tvrdi da će sudnji dan biti - u subotu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kršćanski numerolog tvrdi da će svijet skončati ove subote, kada se famozni Planet X, navodno, sudari sa Zemljom.

Prema kršćanskom numerologu Davidu Meadeu, u 21. poglavlju po Luki 25. i 26. redak navode da su znakovi apokalipse nedavni događaji poput pomrčine Sunca i uragana Harvey i Irma.

Stihovi glase:

"25: Bit će znakova na suncu, mjesecu i zvijezdama. Na Zemlji će narodi biti tjeskobni i zbunjeni zbog razbijanja i buke mora. Ljudi će se onesvijestiti od užasa, strahujući od onoga što dolazi na svijet, jer će nebeska tijela biti uzdrmana.“

"26: Ljudska srca će zatajiti pred strahom i brigom o onome što dolazi na Zemlju, jer će moći neba biti uzdrmane".

Datum 23. rujna istaknuo je uz pomoć kodova iz Biblije te od "oznaka datuma“ iz piramida u Gizi.

Meadeove stavove ne potvrđuju rimokatoličke, protestantske ili istočne pravoslavne grane kršćanstva.

Meade je izgradio svoju teoriju na takozvanom Planetu X, koji je također poznat kao planet Nibiru, za koji se vjeruje da će proći kraj Zemlje 23. rujna, uzrokujući vulkanske erupcije, tsunamije i potrese, navodi britanski dnevnik The Sun.

NASA je u više navrata izjavila da je Planet X prijevara, prenosi FOX News.

Za određeni ogranak evanđeoskog kršćanstva, Otkrivenje 12: 1-2, opisuje početak onoga što je poznato kao uskrsnuće i drugi Kristov dolazak.

"A na nebu se pojavio veliki znak: žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi krunica od 12 zvijezda, trudna je i plače od bolova u agoniji rađanja."

Prema odlomku ta žena je Djevica. Na datum 23. rujna i Sunce i Mjesec bit će u Djevici, kao i planet Jupiter. Međutim, ova se pojava prirodno odvija svakih 12 godina. Navodno je prisutno i rijetko poravnanje, poznato kao "Lav Judejskog plemena“ na koje se teoretičar zavjere oslanjaju.

Prema Expressu, autor Jonathan Sarfati napisao je da se ista planetarna slučajnost prethodno dogodila četiri puta u posljednjih tisuću godina.

"Kao i obično s bilo kojom astrologijom (ili kršćanskim adaptacijama), odabiru se samo zvijezde koje odgovaraju željenom zaključku", napisao je Sarfati.

"Nema ništa što bi ukazivalo da je 23. rujna važan datum za biblijsko proročanstvo, a kršćani moraju biti pažljivi da ih se ne privuče takvim senzacionalističkim tvrdnjama".