Zabilježio cijelu situaciju

VIDEO Bacali smeće u rijeku: Mještanin natjerao supružnike iz Njemačke da se vrate i pokupe svoj otpad: ''Sram da vas bude''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještanin iz grada Jelaha u BiH natjerao je supružnike koji su bacili tri vreće smeća u rijeku Usoru da se vrate i pokupe smeće.

Muškarac i žena, koje je mještanin Mirnes Kamišević iz Jelaha u BiH zatekao u automobilu njemačkih registracijskih oznaka, pravdali su se da nisu imali gdje baciti smeće.

Na videu koji je objavio na Facebooku može se čuti kako govori supružnicima koje zatekao u automobilu njemačkih registracija, govore kako nisu imali kontejner u koji bi bacili svoje smeće.

 

"Ovako se ponaša naša Zlatna Dijaspora pri povratku u svoj rodni kraj… E, pa nije ti ovo Germany. Ovdje mi živimo koji ne daju svoju okolinu, svoje rijeke, svoju prirodu, obraz i karakter, a vas sram da bude", napisao je u opisu svog videa.

"Smijete li tako u Njemačkoj baciti? Tamo biste platili kaznu. Trebao sam vam i policiju zvati da vas kazni", poručio je supružnicima Mirnes.

\\folder\vezani_članak Slika nije dostupna NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Talijan šokiran razvrstavanjem otpada u Hrvatskoj: "Kakav sjajan narod!" ,

\\folder\vezani_članak Zbrinjavanje biootpada u Zagrebu - 2 U NAJAVI I KOMPOSTANA Građani neispravno odvajaju biootpad, a Čistoća prijeti da ga neće odvoziti: "To je i opća kultura, mnogima svijest još nije dovoljno razvijena''

Žena se spustila do obale gdje je bacila tri vreće smeća i pokupila ga. Mirnesu je kazala da u Njemačkoj imaju kontejner, ali da ga nemaju ovdje. "U Jelahu ima 50 kontejnera i samo u centru ih ima 20 u koje možete baciti smeće", rekao im je Mirnes koji ih je automobilom pratio do kontejnera u koji su otišli odložiti otpad.