Zajedno su bili 17 godina

Šokantno otkriće: Nazvala je rent-a-car kojim je tog dana odjurio njezin suprug, a ono što je saznala potpuno joj je promijenilo život

Veliko ljubavno razočaranje (Foto: Getty Images)
Veliko ljubavno razočaranje (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Iako zakonom zabranjena, bigamija u praksi nije isključena ni u Velikoj Britaniji. Pokazao je to slučaj koji je završio i na sudu između Yve i Mauricea Gibneyja.

Ljubavne nevolje britanske medicinske sestre Yve Gibney započele su kada je otkrila da joj je muž Maurice u braku s još jednom ženom.

Sretan brak, kako ga je karakterizirala Yve, trajao je 17 godina. Svog je, sada bivšeg, supruga upoznala u Nigeriji 1995. godine. Vrlo brzo nakon upoznavanja vjenčali su se, a nakon dvije godine dobili su i sina.

Međutim, zbog životnih okolnosti u kojima se našla Yve se vratila u Britaniju, dok je njezin tada još suprug, 2011. dobio posao u Omanu i preselio se ondje. Veza na daljinu je sasvim dobro funkcionirala. ''Komunicirali smo toliko puno da su nam prijatelji rekli da razgovaramo više nego parovi koji žive zajedno'', priča Yve.

No razdvojenost je, čini se, nagrizla idilu njihova braka. Suprug Maurice prilikom dolaska u Britaniju govorio bi da je depresivan zbog razdvojenosti. ''Sada shvaćam da je igrao na kartu depresije jer mu je to davalo prostor, empatiju, možda da se izvuče iz stvari oko kojih ne bih bila toliko tolerantna'', kazala je Yve.

Za Božić 2012. rekao joj je da ne dolazi po njega na aerodrom jer neće doći kući. U siječnju 2013. nakratko je došao kući i to je, kako kaže Yve, posljednji put da su ga ona i njihov sin vidjeli izvan sudnice, piše BBC.

Upravo je taj posjet razotkrio štošta. Nakon što je kratko bio s obitelji, odjurio je u nepoznatom smjeru automobilom koji je unajmio u rent-a-caru. Budući da je Yve bila zabrinuta za supruga za kojeg je mislila da je depresivan, nazvala je kompaniju rent-a-cara, a ondje otkrila da on već neko vrijeme, čak i kad ona ne zna da je u Britaniji, od njih unajmljuje automobile te su joj dali adresu koju je prijavio na obrascu.

Kako adresa nije bila njezina, pronašla je broj telefona i nazvala ga. Isprva se nitko nije javljao, ali nakon nekoliko tjedana slušalicu je podigao nepoznati muškarac. Yve se predstavila kao djelatnica rent-a-cara i upitala za Mauricea. Muškarac joj je rekao da je on njegov šogor, što znači da se njezin suprug oženio, a da se nije razveo od nje.

Sljedeći put kad je nazvala na tu adresu javila se nova Mauriceova supruga, kojoj je rekla da je Maurice još uvijek u braku.

Sve je završilo na sudu jer je Yve tužila Mauricea za bigamiju. Sada su razvedeni, a Mauricea ni ona ni sin od tada nisu vidjeli.