Mladi Rusi su svoj spot napravili po uzoru na britanske kolege (FOTO: YouTube/Screenshot)
Mladi Rusi su svoj spot napravili po uzoru na britanske kolege (FOTO: YouTube/Screenshot)

Budući da nisu svi spot doživjeli kao uvredu, pokrenuta je internetska peticija kojom se traži od predstavnika institucija da kadetima oproste.


Ruska federalna agencija za zračni promet najavila je da će najstrože kazniti svu četrnaestoricu kadeta s Instituta za civilno zakoplovstvo u Uljanovsku zato što su snimili erotiziranu parodiju na pjesmu DJ-a Bennyja Benassija "Satisfaction".

Vezani članci Prisilno slijetanje Neki piloti su živući superjunaci, ovakva slijetanja ne viđaju se ni u filmovima! Slijetanje Problemi pri slijetanju: Doživjeli neugodnosti zbog kojih neće tako skoro ponovno letjeti

Naime, njihova se šala nije baš nimalo nije svidjela nadređenima, čak do te mjere da su predstavnici Ruske federalne agencije za zračni promet spot u službenoj izjavi nazvali "nemoralnom epizodom".

Iz daljnjeg teksta u priopćenju se da iščitati da će mladići redom biti izbačeni, a situacija je otišla toliko daleko da su liječnici preporučili utvrđivanje njihova psihoemotivnog stanja.

Je li to baš nužno, ruska javnost nije sigurna, pa u tom kontekstu svakako vrijedi spomenuti da je pokrenuta peticija u korist kadeta budući da su brojni "nesretni Satisfaction" doživjeli kao običnu šalu, odnosno parodiju kojom je prikazan život u vojarnama. 

Dapače, ruski su vojnici samo napravili obradu skeča britanskih kolega starog tri godine, a da uopće nisu razmišljali o posljedicama i vjerovali da će se oko njih podići tolika buka, što dokazuje podatak da su spot sami objavili na YouTubeu.

Što će naposljetku odlučiti disciplinska komisija, vidjet ćemo, međutim najava rektora spomenutog instituta, Sergeja Krasnova, nipošto ne sluti na dobro. Krasnov je kadetima poručio da za njih nema mjesta u civilnom zrakoplovstvu, a spot nazvao ismijavanjem svetinje.

Pogledajte u nastavku sporni video, kao i nastup britanskih vojnika koji je na društvenim mrežama bio hit prije tri godine i koji je ruskim kadetima poslužio kao inspiracija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju