Vlažne maramice
Vlažne maramice Foto: Facebook/Screenshot

Ne postoje razgradive vlažne maramice, unatoč tome što piše na ambalaži.


Vlažne maramice, bilo one za djecu ili za odrasle, povremeno dolaze s natpisima da ih je sigurno baciti u WC, no praksa na terenu posve je drugačija. Iako će voda isprati takve maramice iz vaše školjke, one se neće razgraditi, pa će štetu prije ili kasnije netko morati sanirati.

Vezani članci Tata u akciji ''Moj tata je najbolji'': Odlučili sa svima podijeliti dokaze, slažete li se s njima? Eksplozija mobitela 13 načina da ostanete bez mobitela: Od eksplozija do životinja, oni su iskusili sve

Jedan od njih je i zaposlenik hitnih intervencija koji se bavi čišćenjem septičkih jama. Iako je njegov posao mnogima nesnosan, on redovito objavljuje prizore kojima pokušava educirati javnost o svojem poslu, ali i o čestim pogreškama koje mogu dovesti do velikih problema.

Jedan od najvećih problema posljednjih godina je odbacivanje vlažnih maramica u WC-školjke, koje se onda samo skupljaju dok situacija ne prekipi. S problemom vlažnih maramica nose se i gradske kanalizacije, koje troše milijune godišnje na sanaciju oštećenja u infrastrukturi nastalih zbog te pošasti.

Kako izgleda samo jedno takvo začepljenje te kako ovaj zaposlenik hitnih intervencija svakodnevno širi pozitivu objavama s radnog mjesta, svakako provjerite u nastavku.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju