Trik s rukom i zidom
Trik s rukom i zidom Foto: YouTube/Screenshot

Svi koji su isprobali ovaj trik ostali su bez riječi. Kladimo se da nam svejedno ne vjerujete, pa najbolje da isprobate sami.


Trikovi koji kruže društvenim mrežama samo se u rijetkim slučajevima mogu kopirati uz identične rezultate, no upravo takav trik kruži internetom i sve koji ga isprobaju ostavlja bez teksta. Ovaj trik možete isprobati i sami ili ga pokazati prijateljima i obitelji, rezultati će biti jednako impresivni.

Vezani članci Varka Koju riječ čujete? Još jedna iluzija podijelila korisnike interneta, provjerite na čijoj ste strani Odmagljivanje vjetrobrana Trik za odmagljivanje vjetrobrana mogao bi vam uštedjeti vrijeme i živce, mnogi ga koriste već godinama

Sve što trebate učiniti je potpuno ispružiti ruku i dlanom dotaknuti zid. Nakon toga savinite istu ruku u laktu i drugom rukom protrljajte lakat nekoliko sekundi pa ponovno ispružite ruku. Ovaj put ona neće uspjeti dotaknuti zid. Recept i rezultate ovog trika pogledajte u nastavku i svakako ga pokušajte izvesti sami, a objašnjenje prenosimo ispod videa.

 

 

 

Iako se ovaj trik može činiti kao crna magija, objašnjenje je istovremeno jednostavno i kompleksno. Naime, naše tijelo prepuno je vrlo preciznih mehanizama, a za ostvarenje ovog trika najvažniji su oni koji se bave održavanjem ravnoteže. To uključuje brojne mišiće, kralježnicu, centar za ravnotežu...

Kada prvi put dotaknemo zid, naše tijelo suptilno se nasloni na zid, što se očituje i u samom držanju i u napetosti različitih grupa mišića. No, kada se nakon savijanja ruke tijelo vrati u ''opušteno'' stanje, ponovno pružanje ruke je različita radnja od prvotnog ''naslanjanja'' na zid, pa se tijelo ne pripremi, zbog čega izgleda da je ruka odjednom postala kraća. Zapravo je samo riječ o kompleksnom mehanizmu u tijelu zbog kojeg se u jednom slučaju tijelo nasloni na zid, a u drugom slučaju ostane opušteno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju