Dobro da im nije pobjegao

Osvanula snimka najsporije potjere na svijetu, policija pratila bager sat vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač je snimio najsporiju policijsku potjeru u povijesti i podijelio snimku na internetu.

Adarious Walker (18) iz Sjeverne Karoline (SAD) uhićen je nakon što ga je policija gonila oko sat vremena, a privukao je pozornost kada je snimka potjere završila na internetu. Jedan vozač objavio je snimku na kojoj se vidi da se iza odbjeglog bagera kojim upravlja Adarious kreće cijela kolona policijskih automobila.

No još je smiješnije da se i bager i kolona policijskih vozila kreću sporije od 10 kilometara na sat, a potjera je trajala oko sat vremena. Policija je na kraju zaustavila vozača suzavcem, a nije poznato jesu li ga pošpricali iz automobila ili je netko jednostavno došetao do bagera.

Poručnik Jerry Brewer kazao je da im je to bila prva potjera bagera pa nisu odmah znali kako ga sigurno zaustaviti. ''Šiljke nismo mogli koristiti jer ne djeluju na gusjenice pa smo prvo razmatrali da ga jednostavno pustimo da potroši gorivo. No u jednom trenutku bager je zapeo pa smo iskoristili priliku i pošpricali vozača suzavcem'', pojasnio je Brewer.

Vozač je na kraju uhićen i optužen za brojne prometne prekršaje, odupiranje policiji, neopreznu vožnju i vožnju bez dozvole, a snimku urnebesno spore potjere možete pogledati u nastavku.