Dobro je znati

Vatrogasac pokazao kako se obraniti od napada pitona, biste li se snašli u panici?

Piton (Foto: Screenshot)
Piton (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot

Ako se ikada nađete u zagrljaju pitona i budete dovoljno pribrani, možda vam ova metoda spasi život.

Napad pitona možda nije svakodnevni problem u našim krajevima, no uvijek je zanimljivo educirati se o obrani čak i u takvim ekstremnim situacijama. Upravo zato je video iz nastavka postao popularan diljem svijeta, iako se većina gledatelja nikad nije niti susrela s pitonom, a još rjeđe bila u prilici da se mora braniti od velike zmije.

\\folder\vezani_članak Slika nije dostupna Može li bolje? Ležerno uklanjanje pitona je video koji će vam popraviti dan, Australci su neka posebna sorta Slika nije dostupna Nije za osjetljive! Noćna mora postala stvarnost: Ugrizla ga zmija kad je sjeo na WC, krv je bila posvuda

Kako pitoni napadaju svoj plijen gušenjem, ključna je strategija obrane zaštita vrata. Vatrogasac je pokazao kako rukom može zaštititi vrat od napada pitona, no upozorava da je to samo privremena metoda koja će na kraju umoriti čovjeka pa je najbolje pravovremeno zatražiti pomoć. Njegovu metodu obrane od pitona možete pogledati u nastavku, nadamo se da vam nikada neće trebati u praksi.