Viralno

19-godišnjakinja rodila blizance. Svako dijete ima drukčijeg oca

Adorable
Adorable
Naslovna fotografija je samo ilustracija, to nisu ti klinci. Ako ih slučajno sretnete da ne upirete prstom. A i da jesu, nije pristojno upirati prstom.

Nevjerojatna vijest dolazi iz Brazila. 19-godišnjakinja je rodila blizance devet mjeseci nakon dana u kojem je imala spolne odnose s dva različita muškarca. Vijest ne dolazi odmah po rođenju ove djece jer ne bi mogla odmah znati za ovaj biološki fenomen.

Kako se približavao prvi rođendan djece, majka je počela sumnjati tko je otac te je odlučila napraviti test očinstva.

Vjerovala je da je otac djece samo jedan od njezinih seksualnih partnera tog sudbonosnog dana. Od jednog od njih je uzela uzorak i napravila test, ali je ispalo kako je on otac samo jednog djeteta.

Liječnik Tulio Jorge Franco je za Globo izjavio kako je ovo moguće – kada dvije jajne stanice majke budu oplođene od strane dva različita muškarca. “Djeca dijele majčin genetski materijal, ali rastu u dvije različite posteljice.”

Franco nije vjerovao da će ikada svjedočiti ovakvoj situaciji jer su šanse za to “jedna u milijun”, a postoji samo dvadesetak takvih slučajeva u svijetu.

Ipak – ne bi trebalo biti toliko šokantno ako se čista biologija uzme u obzir. Jajna stanica ima životni vijek od 12 do 48 sati, a spermiji imaju učinak od 7 do 10 dana pa postoji čak tjedan dana “prilike” za ovakvo preklapanje i oplodnju dvije jajne stanice od dva različita muškarca. Ovakvi slučajevi su i možda učestaliji nego što mislimo, samo što često ne postoji razlog da ljudi podvrgnu blizance testovima očinstva.