Podigla prašinu

Američka turistica u Hrvatskoj pokušala napraviti tursku kavu pa naljutila Balkance: ''Piješ prljavu vodu!''

Nancy Martini
Nancy Martini Foto: TikTok/Screenshot
Pokušala je napraviti tursku kavu, ali publika iz regije nije bila zadovoljna.

Umjetnica Nancy Martini na TikToku je prije par dana objavila video iz Hrvatske u kojem opisuje kako je iscrpljena od leta pa pokušava napraviti kavu, ali u apartmanu nije uspjela naći aparat za kavu.

Zbog toga je istražila po internetu i saznala da Hrvati piju tursku kavu pa ju je odlučila napraviti i sama. Nancy je pokušala biti autentična pa je koristila džezvu, jednu žlicu šećera i jednu žlicu kave. Iako je tvrdila da je kava dobro ispala te da se veseli otvaranju kafića kako bi probala pravu kavu, gledatelji su je zasuli komentarima.

 

@nancy_martini Jet lagged and searching for coffee in Croatia. Here is how I learned about Kava! #coffee #coffeeaddict #coffeetime #coffeelover #coffeelover #kava #travel #traveltips #solotravel #travellife ♬ original sound - Nancy Martini

 

''To se zove prljava voda... stavi barem 2-3 žlice kave i prokuhaj barem jednom... to je kava'', ''Probaj 3 žlice kave, lagano miješaj i stavi na štednjak dok se ne počne dizati, ali pazi da ne prekipi'', ''Ovako ti je bolje da piješ običnu vodu'', ''Mi to radimo puno jače, 4-5 žlica kave'', ''Ne... jednostavno ne'', glase neki od komentara na video.

Unatoč navali komentara, Nancy je odlučila prihvatiti kritike i zanemariti negativne komentare pa je sljedeći dan objavila video u kojem radi kavu po receptu publike koji su Balkanci ovaj put preplavili pozitivnim komentarima.

@nancy_martini My 2nd attempt at making coffee in Croatia. Hanks for all of your helpful suggestions 🥰 #coffee #coffeeaddict #coffeetiktok #coffeetime #coffeeshop #coffeelover #coffeelover #HowTo #coffeebeats #dzeva #croatiancoffee ♬ original sound - Nancy Martini