Stvarno je gladna

Blesava zmija gotovo pojela samu sebe, progutala pola svojeg tijela

Zmija (Foto: Screenshot)
Zmija (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot
Čuvar zmija spazio je zmiju koje je počela jesti svoj rep i uspjela progutati gotovo pola svojeg tijala.

Jesse Rothacker vodi azil za gmazove u Pennsylvaniji (SAD) pa na službenoj stranici azila povremeno objavljuje snimke životinja raspoloživih za udomljavanje. Nedavno je njegovo javljanje uživo postalo pravi hit jer je snimio kalifornijsku kraljevsku zmiju koja je umalo pojela samu sebe.

Kako Jesse pojašnjava, ova vrsta zmija poznata je po tome da voli jesti druge zmije, no samo "najbistriji" primjerci pojedu sami sebe, obično kada su jako gladni. Ova zmija zbog nekog je razloga počela gutati svoj rep iako je redovito dobivala hranu pa je Jesse odlučio snimiti edukativni video koji će pomoći i budućim vlasnicima.

Jesse je objavio da je zmija već udomljena te da čeka nove vlasnike, a onda ju je snimio kako guta svoje tijelo i pokušao ju je spriječiti u tome, prvo diranjem nosa što iritira zmiju i može je navesti da se prestane hraniti.

Kada to nije upalilo, poslužio se noktima za razdvajanje čeljusti i na kraju je malo po malo uspio pomoći zmiji da prestane jesti svoje tijelo. Cijeli proces spašavanja zmije koje je na kraju polučilo uspjehom možete pogledati u nastavku.