Viralno

Chris Rock se našalio s krivom osobom, Will Smith ga pljusnuo u live prijenosu dodjele Oscara

Will Smith Chris Rock
Will Smith Chris Rock Foto: Twitter Screenshot
Chris Rock je dežurni šaljivdžija, a za dodjelu Oscara je postao ono što je Billy Crystal bio u prošlosti. Pozvan je i ove godine, ali nije sve išlo po planu.

U svom monologu, Rock se našalio na račun Jade Pinkett Smith i njezine kose. Rekao je kako jedva čeka G.I. Jane 2, nastavak hita u kojem Demi Moore pokušava biti vojnik.

Will Smith se prvo nasmijao, a onda je odlučio došetati do Chris Rocka kojeg je i ošamario. Njegov bijes tu nije stao, nastavio je dovikivati Chrisu da ne spominje njegovu ženu. Mi smo isto ljuti – ali jer je šala loša, ne zbog njezinog sadržaja. Je li Leonardo DiCaprio trebao išamarati Rickyja Gervaisa koji mu je rekao kako tijekom nekoliko sati emitiranja dodjele nagrada njegove djevojke postanu prestare za njega?

Dovoljno je što živimo u prekorektnom svijetu gdje prava komedija više gotovo ni ne postoji u mainstreamu, sada moramo paziti i na ranjene muževe koji ne mogu podnijeti loše šale koje su očekivane na ovakvim dodjelama?

Zanima nas bi li Will Smith postupio isto da je s druge strane bio The Rock, a ne Chris Rock. I Chris je samo nastavio s poslom.

Moguće je da se Smithovi ljute zbog ranijih Rockovih dosjetki – 2016. godine je velik broj crnačkih glumačkih zvijezda bojkotirao Oscare, a Rock je vodio ceremoniju i te godine.

“Jada se naljutila, rekla je da ne dolazi. Nema li ona TV seriju? Jada bojkotira Oscare, to je kao da ja bojkotiram Rihannine gaćice – nisam ni pozvan!”

Will Smith te godine nije nominiran za biografsku dramu Concussion. Chris Rock je i za to imao komentar.

“Naljutiš se kad je Will tako dobar i ne bude nominiran. Ali isto tako nij epošteno da je Will plaćen 20 milijuna za Wild Wild West!”

Dio medija staje u obranu Jade koja “je bolesna”.

Jada boluje od alopecije. Na upit “is alopecia a serious disease” – prvi odgovor koji nam je Google servirao glasi – alopecija nije ozbiljno medicinsko stanje, ali može uzrokovati tjeskobu i tugu. Javne ste osobe, granice moraju postojati, ali šala o G.I. Jane je bila loša, trebali su ju pustiti da umre. Ovako će biti zapamćena duže nego što je zaslužila.

Sad izražavam samo svoje mišljenje – what happened to you, Will? Nekoć si bio najkul lik na svijetu, šalio se na svoj i tuđi račun.

E i da… Will je napokon osvojio Oscara za ulogu Richarda Williamsa, oca Venus i Serene Williams u filmu King Richard. Bijaše vrijeme.