Nova fobija?

Čovjek na kruzeru spustio kameru u ocean i gledateljima otključao novi strah! Pogledajte što se zbiva ispod površine mora

Brod za krstarenje
Brod za krstarenje Foto: Canva
Diže li se i vama kosa na glavi od ovakvih scena?

Gledatelji su prestrašeni nakon što su pogledali snimku spuštanja kamere GoPro ispod broda za krstarenje.
Za sve je kriv fotograf i snimatelj Odysseas Froilan, koji je na YouTubeu podijelio video u studenom 2021. Video je u međuvremenu postao viralan i prikupio gotovo sedam milijuna pregleda na poznatoj stranici.

Kako isječak počinje, možemo vidjeti bok broda dok kamerman uranja kameru u vodu. Kamera odmah privlači jato simpatičnih riba. Kamera nastavlja svoje putovanje do morskog dna, gdje kamera snima različite vrste riba. Kamera konačno stiže na morsko dno gdje možemo vidjeti ogroman lanac, koji je vjerojatno dio sidra.

Krećući se polako, kamera hvata više riba u svojoj snimci i hvata gotovo vanzemaljsko okruženje morskog dna. Snimka zatim prikazuje ponovni uspon kamere na površinu mora. Iako je ova snimka zasad bezazlena, stvari se počinju komplicirati kad isječak prelazi na snimke snimljene usred noći.

Noćna snimka započinje slično kao i dnevna, no rezultati su potpuno drugačiji. Dok mrkli mrak čini situaciju još strašnijom, u kadru se pojavljuje nekoliko morskih pasa, koji su uspjeli prestrašiti i gledatelje na kopnu.

\\folder\vezani_članak Koncept spoja zrakoplova i kruzera Ovako možda izgleda budućnost putovanja Pogledajte budućnost putovanja! Futuristički hotel u zrakoplovu nazvan je nebeskim Titanikom, a prima do pet tisuća gostiju

Gledatelji su iznenađeni ljepotom podmorja i morskog života, a komentirali su i kontrast između dnevnog i noćnog prikaza. Zanimljivo je kako bezazlena situacija može predstavljati ogromnu opasnost, a gledatelji su komentirali kako je veličina broda i mora također nešto što im tjera strah u kosti.

Zamisao da ste izgubljeni na tako velikoj površini, a ne znate što se točno događa ispod vas, dovoljno je da zastraši i one najhrabrije, a dodamo li u priču i mrak u kojem ne vidimo ni prst ispred nosa, jasno je zašto su se mnogi požalili da im je ovo otključalo novu fobiju.

Želimo čuti tvoje mišljenje – posjeti rubriku "Ubaci u Folder" i odgovori na ovotjedno pitanje!