Viralno

Crta neonske k*rčeve kako bi skrenuo pažnju na opasne rupe u cesti. Prijeti mu zatvor

cesta novi zeland
cesta novi zeland Foto: FB Screenshot / Geoff Upson

Znaš ono kad se voziš po cesti i onda naletiš na rupu zbog koje ti se šupak digne do želuca i nazad, amortizeri pokažu svoje pravo lice, a ti se zapitaš “koji k*rac”?

Sad je i doslovno “koji k*rac” barem kod braće i sestara u Novom Zelandu. Geoff Upson je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Kad kažemo “stvar”, mislimo na rupe u cesti. Postao je lokalni heroj jer je počeo intervenirati u prostoru, crtati falusoidnu umjetnost kako bi skrenuo pažnju na ovaj problem.

Posted by Geoff Upson Road Safety Campaigner on Saturday, February 20, 2021

Za Vice je izjavio kako je prvi put šarao po cesti 2018. i to samo zbog frustracije, ali nakon toga redovno šprica po rupama koje šupci od lokalnih vlasti ne popravljaju. Kaže da je čak i potrošio preko 400 novozelandskih dolara ove godine samo na sprejeve.

Posted by Geoff Upson Road Safety Campaigner on Saturday, November 28, 2020

I sam kaže – ako ništa drugo, bar će skrenuti pažnju vozača na ovaj problem, da malo poštede ovjes automobila. Sve više i više ljudi kopira Upsona po cijelom Novom Zelandu.

Policija se prijeti da će mu naplatiti trošak uklanjanja “grafita” te da je to potencijalna distrakcija vozačima. Upson je već bio u policiji, surađuje s njima i cilj mu je napraviti sve da se situacija razriješi, ali je priznao i da ga je pomalo strah zatvorske kazne – jer neće imati novca da isplati sve te skupe javne radove. Koji i dalje neće popraviti loše ceste.

Možda bismo mogli i mi početi sličnu stvar u Hrvatskoj po našim sadomazo asfaltima prema kojima je napisana knjiga, a kasnije i snimljen film 50 nijansi sive.

Ekipa po izborima obećaje zaustavljanje korone, ulaganja u obrazovanje, čestitost, izgradnju svemirskih centara i ostala prazna obećanja. Deder pustite prazna obećanja i počnite od jednostavnih stvari kao što je popunjavanje rupe. Vidite da nas to muči diljem globusa.