Viralno

Dočekali smo i letećeg Teslu, ali ne onako kako smo očekivali!

Leteći tesla u sred Los Angelesa
Leteći tesla u sred Los Angelesa Foto: TikTok screenshot
Policija u Los Angelesu traga za osobom koja stoji iza nečega što bismo mogli očekivati da će se dogoditi u filmu Brzi i žestoki, ali nikako u stvarnom životu. Na TikToku se pojavila snimka, koja je od tada uklonjena, gdje se nepoznati vozač zalijeće sa Teslom modela S preko ceste te odlijeće u zrak, a pri padu udara u dva parkirana automobila.

Video naziva “flying tesla“ u vrlo kratkom vremenu sakupio je 11 milijuna pregleda, što nije baš najbolje s obzirom da je vozač napravio veliku štetu, a to je naravno privuklo pažnju policije u Los Angelesu. Sada je u ponudi nagrada od 1000 dolara za informacije, a LAPD traži da se jave svi koji imaju informacije o identitetu vozača.

Prema riječima svjedoka, putnici u uništenoj Tesli izašli su i uskočili u drugi automobil s muškarcima koji su snimali video, prije nego što su pobjegli s mjesta događaja.

Policija je također zamolila ljude da prestanu davati informacije koji identificiraju influencera na društvenim mrežama Dominykasa Zeglaitisa, poznatog kao Durte Dom, kao osumnjičenika. Zeglaitis je preuzeo odgovornost za incident na svom TikTok računu, podijelivši snimku sudara napisavši kako je upravo slupao svojeg Teslu. Ah ti influenceri koji će sve napraviti za publicitet.

Nije si previše pomogao ni videom u kojem se ruga LAPD-u u vezi s vratolomijom udari i bježi, a njegov najnoviji video sadrži izvješće o incidentu s natpisom ‘gledaj mama, poznat sam’.

Stvar se i dodatno zakomplicirala. Javio se YouTuber Alex Choi koji je komentirao incident, tvrdeći da je bio tamo i vidio sve, a da Zeglaitisa nije bilo u blizini. Tko god da je vozač, suočit će se s optužbama za bijeg. Ulica Baxter, u kojoj se incident dogodio, smatra se najstrmijim brdom u Los Angelesu s nagibom od čak 32 posto, a poznata je kao najbolje mjesto u Los Angelesu za snimanje opasnih vratolomija. Leteći Tesla ipak je došao, samo se još mora poboljšati sustav za slijetanje.