Brza ruka pravde

Kukavički napali taksista i prijetili mu oružjem, njegova pribranost završila s dva uhićenja

Napad na taksista (Foto: Screenshot)
Napad na taksista (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot
Policija nije imala težak posao jer su kukavički napadači napravili početničke greške.

Vozač taksija iz Lancastera (SAD) našao se u nezavidnoj situaciji kada mu je u automobil ušao muškarac za kojeg je taksist mislio da mu je sljedeća mušterija. Kada je taksist tražio muškarca da mu potvrdi odredište, prvo je dobio potvrdu, ali mladić je onda rekao da se samo šali i otvorio vrata automobila.

Vozač mu je tada rekao da ''odj... iz auta'', na što je mladić zastao i počeo prijetiti taksistu da pazi što govori. Taksist se počeo ispričavati i objašnjavati da samo želi raditi svoj posao, a dok je razgovarao s muškarcem na stražnjem sjedalu, drugi ga je muškarac udario pištoljem kroz otvoreni prozor na vozačevoj strani.

Muškarac na stražnjem sjedalu također je izvadio oružje, a prije nego što je zatražio vozača da preda sav novac i dragocjenosti, taksist je dobio još dva udarca u glavu, jedan od mladića sa stražnjeg sjedala, drugi od muškarca koji je stajao pored automobila. Unatoč tome, vozač je ostao smiren i nastavio pristojno moliti lopova da izađe iz automobila.

Taksist je također rekao da nema novca i u jednom trenutku ubrzao automobil, a lopov je ubrzo nakon toga izašao. Vozač je otišao ravno na policiju i predao snimku iz vozila.

Lopov je uhićen iste noći, oko dva sata ujutro, kada je policija dobila poziv susjeda koji su čuli obračun muškarca i žene. U stanu su zatekli 19-godišnjeg Michaela Bakera kako djevojci prijeti oružjem. Nakon uhićenja shvatili su da je to nesuđeni lopov sa snimke, pa je, između ostalog, optužen za obiteljsko nasilje, posjedovanje oružja bez dozvole, napad, kriminalno korištenje komunalne službe i terorističke prijetnje.

Dva tjedna kasnije uhićen je i drugi napadač, 23-godišnji Cristian Lebron-Devila, jer je preko telefona razgovarao o pljački s Michaelom koji je tada bio u zatvoru. Snimku kukavičjeg napada, koja je policiji značajno olakšala posao, možete pogledati u nastavku.