Viralno

Liječnik s TikToka objasnio što uzrokuje iznenadnu bolu prsima koju smo vjerojatno svi iskusili

Bol u prsima
Bol u prsima Foto: Folder.hr
Svi smo barem jednom u prsima osjetili oštru bol zbog koje smo se zapitali je li došao kraj. Ta oštra bol u prsima može vas navesti da pomislite kako je riječ o nečemu vrlo ozbiljnom, no kako svi znamo, bol vrlo brzo prođe.

Poznati liječnik na TikToku (da, ima ih i takvih) konačno je objasnio da ne zahtijevaju svi bolovi u prsima odlazak na hitnu pomoć i da su ti nasumični bolovi mnogima ponekad češći i bezopasniji nego što mislite.

Life Of A Doctor, poznati je TikToker kojeg prati preko 3,3 milijuna ljudi. On redovito u videima objašnjava radna zdravstvena stanja te ljudima pomaže oko mogućih dijagnoza s kojima se bore. Tako mu je na repertoar došao i slučaj jedne djevojke koja je snimila sebe dok je proživljavala bol u prsima. Life Of A Doctor je na njenom primjeru objasnio kako su neki slučajni bolovi u prsima zapravo sasvim normalni.

Iako se na prvu može pomisliti kako je riječ o problemima vezanim u srce, liječnik je objasnio kako je u većini slučajeva stvar u živcu koji se nalazi u plućima. Bol koja traje nekoliko sekundi povećava se udisajem zbog širenja plućnog krila dok se živac ne oslobodi pritiska. Jednom kada se to dogodi, bol jednostavno prođe.

Video Life Of A Doctora, u kojem potanko objašnjava uzroke bolova u prsima, u cijelosti možete pogledati ispod.

@lifeofadoctorOne cause of chest pain to ease your mind

♬ original sound – Life Of A Doctor

Mi i dalje sugeriramo da je bolje biti hipohondar i dosadan svojim liječnicima nego odmahnuti rukom i pouzdati se u TikTok.