Čovječe…

Pogledajte što se dogodi kad auto prijeđe preko rupe na cesti brzinom od 100 km/h

Vožnja preko rupe
Vožnja preko rupe Foto: Twitter/Screenshot
Pokazali što se događa kad auto prelazi preko rupe različitim brzinama, rezultati su fascinantni.

Rupe na cesti nekim su vozačima, nažalost, dio svakodnevice, a snimka koja kruži društvenim mrežama pokazuje što se događa automobilu kad prelazi preko rupe različitim brzinama.

\\folder\vezani_članak Agresivno pretjecanje Susret iz noćne more Kakav manijak! Kamera zabilježila situaciju koja je noćna mora svakog vozača, kako uopće reagirati?! \\folder\vezani_članak Uživaju u pidžamama Oprez, vruće! Uživaju u pidžamama pa sa svima podijelile ležerne prizore koji ubrzavaju puls

Na snimci je zabilježen automobil koji preko rupe prelazi brzinama od 30, 60, 80 i 100 kilometara na sat. Dok pri nižim brzinama kotač upadne u rupu, pri visokim brzinama automobil jednostavno preleti preko nje.

No ovo je primjer samo jedne rupe, a kako one mogu varirati po širini i dubini, uvijek ih je najbolje zaobići. Vožnja prevelikom brzinom preko veće rupe može dovesti do ozbiljnih oštećenja pa je obično bolje usporiti i biti pažljiv nego eksperimentirati. Ako ste pak znatiželjni, snimku pokusa možete pogledati u nastavku.