Nije tako lako

Pokušao fotokopirati novčanicu od 50 eura, pogledajte zanimljive rezultate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljiv pokus fotokopiranja novčanice ima oko dva milijuna pregleda, a svoju znatiželju možete zadovoljiti u nastavku.

Youtuber Ceapa Cool nedavno je objavio video u kojem pokazuje što se dogodi kada se pokuša fotokopirati novčanica. Za svoj je pokus koristio novčanicu od 50 eura, a eksperiment je polučio zanimljive rezultate.

Fotokopija novčanice imala je bijele crte po cijeloj dužini i nije izgledala autentično pa je u fotokopirku ubacio i kartu kako bi provjerio ima li novčanica na sebi nešto što blokira kopiranje ili uređaj prepozna novac i sabotira kopiranje.

Ispostavilo se da uređaj prepoznaje novac i sabotira čak i kopiju karte koja je bila smještena pored novčanice. Youtuber je pokušao doskočiti tom problemu i prekrio dio novčanice bijelom trakom kako bi pokušao zavarati uređaj, što se pokazalo učinkovitim. No kopija novčanice svejedno na kraju ne izgleda autentično jer se vidi da taj dio nedostaje.

Naravno, vrstu papira i reflektirajuće površine ionako je nemoguće kopirati pa ovaj pokus ne može pomoći onima koji žele falsificirati novac, no svi znatiželjnici koji su se uvijek pitali što se zapravo dogodi kada se pokuša fotokopirati novčanica rezultate mogu pogledati u nastavku.