Viralno

Povijesna fotografija s uhićenja Donalda Trumpa, postaje meme godine! Iskoristio ju je i za buduću kampanju

Donald trump u zatvoru na slikanju
Donald trump u zatvoru na slikanju Foto: Twitterscreenshot/@realDonaldTrump/Canva
Donald Trump postao je prvi bivši predsjednik kojeg su ovako uslikali, a sve se dogodilo nakon optužbi povezanih s američkim izborima 2020.

Trump je pušten uz jamčevinu, a optužen je da je pokušao poništiti rezultate predsjedničkih izbora 2020. u saveznoj državi Georgiji. S optužbama se suočava istovremeno s pripremanjem kampanje za predsjedničke izbore 2024. uz spomenutu optužbu, postoje još dvije optužbe koje su povezane s neistinitim tvrdnjama o prevari na izobrima i napadu njegovih pristaša na Capitol u Washingtonu, prenosi nam NBC news.

Trump je službeno procesuiran u okrugu Fulton u Georgiji, optužen je za kršenje Zakona o organizacijama pod utjecajem reketaša i korupcije (RICO), kao i za šest točaka optužnice za zavjeru zbog navodnih pokušaja počinjenja krivotvorenja, oponašanja javnog službenika i podnošenje lažnih izjava i isprava, prema NBC newsu.

Nakon fotografiranja, Trump je pušten uz jamčevinu od 200.000 dolara i vratio se u zračnu luku na povratni let, kući u New Jersey. Istog je dana, Trump vraćen na X (Twitter), gdje je objavio sliku uz riječi „Ometanje izbora. Nikad ne odustajte!“ zajedno s poveznicom, koja vodi na stranicu za prikupljanje sredstava.

Smiješna fotografija s uhićenja pretvorila je Trumpa u meme, što je očito i unosno jer je, prenosi nam Al Jazeera, prodajom šačica, kapa i majica sa slikom s uhićenja, zaradio 7 milijuna dolara za svoju aktualnu kampanju. Slika s uhićenja brzo se proširila internetom i postala meme godine, a mi vam donosimo nekoliko primjera.