Viralno

Ruski ministar obrane želi klonirati vojsku ratnika staru 3000 godina. Ovo će završiti dobro

Kosturi ratnici
Kosturi ratnici Foto: Youtube Screenshot
Nisu svi Slaveni isti. Dok Ministarstvo obrane kod nas kupuje zahrđale izraelske borbene zrakoplove stare dvadesetak godina, u Rusiji imaju znatno drukčije planove za unaprijediti svoje obrambene (i napadačke) snage.

Sergei Shoigu želi uskrsnuti vojsku drevnih ratnika. Ne želi trenirati nove vojnike, ne želi ubrizgati super-serum pa stvoriti ruski pandan Captain Americi, on želi klonirati vojsku drevnih ratnika.

Rusko Geografsko Društvo je imalo online sastanak prošlog mjeseca, a Shoigu, ruski ministar obrane, je predložio kako bi Rusija trebala iskoristiti DNA drevnih skitskih ratnika. Skiti potječu iz današnjeg Irana, ali su bili nomadi koji su lutali Europom i Azijom još dok kalendari nisu postojali, baš kao ni današnji oblik računanja vremena. Govorimo o periodu između 9. i 2. stoljeća prije Krista.

Prije dva desetljeća, arheolozi su iskopali ostatke ovih vojnika u Sibiru. Gdje ćeš bolje sačuvati biološku materiju nego u smrznutom Sibiru?

“Naravno, voljeli bismo pronaći organsku zvar i vjerujem da razumijete što bi uslijedilo. Bilo bi moguće stvoriti nešto od tog, ako čak ne ovcu Dolly. Bit će zanimljivo.” izjavio je Shoigu na sastanku.

Ne znamo što je točno zamislio, ali kada bi uspjeli klonirati čovjeka (što dosad nikad nije napravljeno – barem ne službeno i javno) – što onda?

Ne bismo dobili “filmske klonove”, već formirane odrasle jedinke nego bi u pitanju bili embriji. Tko bi bio odgovoran za tu djecu i tko bi ih odgajao? Iako su Skiti bili moćni ratnici i jahači, što im to vrijedi u suvremenom društvu?

E Shoigu moj, kad ovo dođe do Putina, možda završiš i ti u Sibiru. Ne mislimo ništa loše, ministar je iz Sibira, možda ga samo vrate doma i razriješe dužnosti. A možda mu daju sve ovlasti da nastavi s ovim projektom pa za dvadesetak godina možda i upoznate nekog skitskog ratnika. Koji koristi svoje palčeve za svajpanje na Tinderu i snimanje TikTok videa.