Viralno

Sve je učinio za sliku! Popeo se Neptunu u krilo, i oštetio fontanu staru 450 godina

Neptunova fontana u Firenci
Neptunova fontana u Firenci Foto: unsplash.com
Svatko voli snimiti nekoliko fotografija na odmoru, uostalom one su savršen način da svoju obitelj i prijatelje mučite beskrajnim fotografijama plaže ili odmora. U tom trendu ne treba pretjerati isto kako ne treba pretjerati u potrazi za savršenom slikom s odmora.

Uvijek se nađe jedan biser, koji pretjera u potrazi za savršenom slikom, tako je, 22-godišnji, njemački turist u Italiji, otišao malo predaleko u potrazi za pravom fotografijom. Popeo se na, 450 godina staru, fontanu u pokušaju da dobije savršenu fotografiju, a na kraju je s nje odlomio komad mramora.

Debakl je prouzročio val kritika na račun turista. Turist se popeo preko ograde oko Neptunove fontane, ispred gradske vijećnice Palazzo Vecchio u Firenci, te se popeo na raskošnu fontanu kako bi pozirao za sliku. Prijatelj, koji ga je snimao s kopna, nije bio jedini s snimatelj jer je cijelu situaciju zabilježila nadzorna kamera, a muškarac je brzo identificiran i suočit će se s visokom kaznom.

Gradonačelnik Firence Dario Nardella objavio je izjavu o incidentu na Twitteru.

Rekao je: „Ovaj turist je mislio da je u redu popeti se na Neptuna za selfie. Srećom nije bilo štete, sigurnosni sustav je radio. Zahvaljujući nadzornoj kameri identificiran je i platit će veliku kaznu.“ uz napomenu kako „Nema opravdanja protiv vandalizma nad kulturnom baštinom.“.

Prema rekonstrukciji istražitelja, prenosi nam FinestresullArte, sve se dogodilo oko jedan ujutro, turist je preskočio ogradu Neptunove fontane kako bih se popeo na rub bazena. Zatim je skočio na nogu konja u podnožju kočije, a, nakon što su ga prijatelji fotografirali, vratio se istim putem. Prilikom spuštanja ponovno je nagazio na nogu konja te ju je oštetio.

Mladiću se izgubio trag jer je, zajedno s prijateljima, pobjegao čim je čuo alarm. Pregledom snimaka videonadzornih kamera te niza očevida, uspjeli su identificirati osobu odgovornu za nastalu štetu. Turist je zbog svog pokušaja „flexa“ na društvenim mrežama i nepažnje prijavljena za „uništavanje, trganje, oštećivanje, narušavanje i protuzakonito korištenje kulturnog ili krajobraznog dobra.”, prenosi nam FinestresullArte, a šteta iznosi oko 5000 eura.