Viralno

Zanima vas kako izgleda bijela puma? Imate sreće, rođena je rijetka albino puma

rijetka albino puma u naručju majke
rijetka albino puma u naručju majke Foto: Twitter screenshot/@rapplerdotcom
Izgleda kako je idealno vrijeme za neobične životinje i njihove mladunce. Nakon jako rijetke žirafe koja je rođena bez karakterističnih pjega, dobivamo još jedan poklon iz životinjskog svijeta. Riječ je o albino pumi rođenoj zoološkom vrtu.

Albino puma rođena je u zoološkom vrtu u Nikaragvi, što je prva srednjoamerička zemlja koja je vidjela rijetku vrstu mladunčeta rođenog u zatočeništvu. Sićušna, sjajno bijela puma, s malim ružičastim nosom, rođena je u zoološkom vrtu Thomas Belt u Juigalpi i kaže se da je samo jedna od četiri u svijetu, prema veterinaru zoološkog vrta Carlosu Molini, prenosi nam Daily Mail.

Nevjerojatne fotografije pokazuju bijelo mladunče kako se ističe pored brata i sestre, koji su bež i točkasti, dok se gnijezde blizu svoje majke.

Neimenovana životinja je zdrava i dobro jede, ali veterinar iz zoološkog vrta upozorio je da je još rano i da albino pume zahtijevaju dodatnu njegu i osjetljive su na sunčevu svjetlost. Mlade pume sada se drže u zatvorenom kavezu kako majka ne bi bila pod stresom ili zbunjena ljudskim mirisima, zbog čega bi ih mogla napasti.

Albino beba je smještena u odvojenom zatvorenom kavezu za svoju braću i sestre jer je poznato da majke pume napadaju ako su zbunjene ili pod stresom zbog prisutnosti drugih mirisa. Zoološki vrt prima do 60.000 posjetitelja godišnje, no to bi se moglo povećati jer ljudi hrle u ustanovu kako bi uživali u očima jedne od najrjeđih životinja na svijetu, prenosi nam LADBible.