Viralno

ZASPATI ZA DVIJE MINUTE?! Moguće je ako primijenite ovo

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Ne možete zaspati i svake večeri se vrtite po krevetu? Imamo rješenje za vas. Stručnjak za fitness postao je viralan na TikToku nakon što je podijelio vojnu tehniku zbog koje toneš u san za manje od dvije minute nakon što sklopiš oči.

Fintess trener Justin Agustin predstavio je ovu tehniku koja je razvijena u vojsci kako bi vojnicima omogućila da zaspu u bilo koje vrijeme, bilo gdje, pa čak i na bojnom polju kada je okruženje izrazito neugodno. Prvenstveno ju koriste vojni piloti koji uvijek moraju biti spremni pravilno reagirati u stresnim situacija te im je zato potreban fokus, a znamo da se on smanjuje zbog manjka sna.

Tiktoker preporučuje da se za početak duboko udahne i potom počne opuštati svaki dio tijela, od glave do pete. Opustite oči, obraze, čeljust i usredotočite se na svoje disanje koje je ključno za opuštanje tijela. Prijeđite na vrat i pazite da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i držite ruke pored sebe, uključujući dlanove i prste.

Agustin savjetuje da zamislite kako toplina ide od glave do vrhova prstiju na rukama, a zatim od srca do nožnih prstiju. Također je važno pročistiti svoj um od stresa prije nego što odaberete dva scenarija o kojima će te razmišljati.

Prvi je da ležite u kanuu na mirnom jezeru i iznad Vas je čisto plavo nebo. Drugi je ležanje u baršunastoj visećoj mreži u mračnoj sobi. Ukoliko Vas netko u ovom zen trenutku omete trebate samo ponavljati riječi „nemoj misliti“ 10 sekundi.

Kako bi se savladala ova tehnika, Agustin tvrdi, potrebno je šest tjedana tako da bi točniji naslov bio – “zaspi za dvije minute nakon šest tjedana treninga”. Video u kojem autor objašnjava tehniku već je skupio 2,6 milijuna pregleda i na tisuće komentara korisnika.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit

Ne znamo za Vas, ali nas je uvjerio da djeluje. Već nam se spava.