Noćne ptice u subotu su se mogle zapitati je li Batman stigao u njihovu četvrt, na 80. godišnjicu stvaranja tog omiljenog superheroja koja je obilježena njegovim poznatim simbolom šišmiša na zgradama svjetskih gradova.

Galerija Batman s 80 godina (Foto: Dnevnik.hr) Slavi se 80 godina Batmana (Foto: AFP) - 2 Slavi se 80 godina Batmana (Foto: AFP) - 3 +0 Slavi se 80 godina Batmana (Foto: AFP) - 1

Fotografije podijeljene na društvenim medijima prikazuju zgrade i poznate lokacije u gradovima poput Melbournea, Tokija, Johannesburga i Berlina ukrašene Batmanovim simbolom.

DC Comics, u čijim se stripovima taj superheroj prvi put pojavio, u priopćenju na svojim internetskim stranicama objavio je da su surađivali s tisućama vlasnika prodavaonica stripova, knjižara, škola i knjižnica diljem svijeta na organizaciji obilježavanja ove godišnjice.

Batman se prvi put pojavio u serijalu stripova "Detective Comics" iz 1939., pa je postao jedan od najpoznatijih superheroja. Za njegov 80. rođendan, pomoću poznate aplikacije FaceApp, pogledali smo kako bi Batman izgledao da zaista danas ima 80 godina, a rezultat je očekivan - izgledao bi jednako dobro kao i do sada.

Batman s 80 godina (Foto: Dnevnik.hr) Batman s 80 godina (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Inspirirao je nekoliko filmova, od šezdesetih godina do današnjeg dana, a glumili su ga glumci poput Adama Westa, Georgea Cooneya, Benna Afflecka, Christiana Balea i drugi, a fanovi superheroja vode vječnu raspravu o tome koji je glumac najbolje utjelovio legendarnog Batmana. (V.P./Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju