Bilo mu je dosadno

Upisao "višu životnu": Deset godina star dječak odlučio da neće u školu i ukrao auto, policija ga jurila 70 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak je po uhićenju izjavio da mu je bilo dosadno, a jednog je policajca, onako za kraj, pljunuo.

Samo deset godina star dječak iz Clevelanda natjerao je u četvrtak policajce da jure za njim sedamdesetak kilometara, pa naposljetku jednoga i pljunuo jer mu je, tako je barem kazao po uhićenju, bilo dosadno!

Mališan se kao i svakoga jutra krenuo spremati za školu, međutim dok je čekao sestru da izađe ispod tuša, na um mu je pala "briljantna" misao kako će biti mnogo zabavnije ako dan provede u automobilu maminoga dečka umjesto u klupama.

Da je nestao u njegovu vozilu, majka je primijetila nedugo nakon što je ukrao ključeve auta, a upravo je ona i bila ta koja je obavijestila policiju što se zbiva.

No, umjesto da se zaustavi nakon što mu je prišlo prvo patrolno vozilo, dječak je na policajčevu gestikulaciju samo odmahnuo glavom te se popeo na međudržavnu autocestu 90 i opalio po gasu.

Neko je vrijeme vozio brzinom većom i od 150 kilometara na sat, a u jednom se trenutku i izvanredno snašao jer je poput profesionalca uspio zaobići postavljenog "ježa".

Ipak, nakon punih sedamdeset kilometara potjere završio je u jarku, pa uoči uhićenja pripremio veliko finale jer je po policajcima udarao i pljuvao.

Iz automobila je izvađen kroz prozor bez ozljeda, a je li ga majka naknadno prebila kao vola u kupusu, nije rečeno.