Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cigara koju je Winston Churchill do pola popušio prodana je za 12.000 dolara.


Bivši britanski premijer Winston Churchill prodanu je cigaru pušio 1947., na aerodromu u Parizu, nakon što mu je dodijeljena najviša francuska vojna medalja, Medaille Militaire.

Cigaru dugačku 10 centimetara iz pepeljare je uzeo britanski pilot William Alan Turner, čija je posada Churchilla i njegovu ženu prevezla natrag u London, izvještava Sky News.

Oznaka na Kubanskoj cigari uključuje i Churchillovo ime, a uz cigaru je prodana i potpisana slika na kojoj Churcill cigaru drži u ruci.

Na poleđini slike, Turner je napisao: "Fotografija koju sam uzeo s ulaza York MW101 na aerodromu Le Bourget u Parizu, 11. svibnja 1947, nešto prije nego što smo poletjeli za Northolt."

"Okružen je s bivšim francuskim vojnicima s kojima je razgovarao. Ugasio je cigaru kada se ukrcao, i ja sam ju zaplijenio", dodao je Turner.

Ovo nije prvi put da je jedna od Churchillovih cigara prodana za visoku cijenu. Prije sedam godina, 2010., cigara koji je Churchill dao na večeri u hotelu u Monte Carlu 1963. prodana je za 2.800 dolara.

Pet godina nakon toga, prožvakani kraj cigare koju je pušio u bolnici 1962. prodana je za 2.650 dolara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju