U slast!

Desert u obliku koronavirusa spasio im je posao, svakim danom sve je popularniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Restoran u povijesnom središtu Praga u ponudi ima desert u obliku koronavirusa, koji je već postao hit, i nada se da će mu on pomoći da zaustavi poslovni pad.

Restoran Black Madonna obično je bio prepun turista koji su se divili njegovu kubističkom interijeru, ali je zbog pandemije koronavirusa jako pao njihov broj dok se Češka bori s jednom od najvećih stopa zaraze u Europi.

Kreatorica deserta Olga Budnik rekla je da je dobila ideju za vrijeme karantene u proljeće.
"Našla sam fotografiju virusa na internetu i detaljno sam smislila kako napraviti desert - kako napraviti šiljke, kakva će biti boja, i sve sam to pripremila", rekla je ona za Reuters.
Desert je malo manji od teniske loptice, ima čokoladnu koricu, a "šiljci" virusa napravljeni su od bijele čokolade i sušenih malina.

Unutra je krema od pistacija s pireom od malina i malinama u sredini. Ta je delikatesa postigla veliki uspjeh i prodaje se više od 100 komada dnevno, a brojka i dalje raste.
“Koronakriza za nas je značila ogroman pad prometa...", rekao je voditelj marketinga restorana Vojtech Hermanek.

"Istodobno to je bila prilika da se u ponudu stavi kolač u obliku koronavirusa koji je simbol... i pokazuje da nije sve izgubljeno."

Budnik, Ukrajinka koja živi u Pragu posljednjih šest godina, već razmišlja o novom desertu na temu cjepiva protiv virusa koji bi trebao imati okus citrusa i likera. "Bit će tu puno limete s malo alkohola", najavila je ona.