Lisabon se vodio izrekom: "Ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se", a rezultati su impresivni.

Galerija Grafiti u Lisabonu (Foto: boredpanda.com) Grafiti u Lisabonu (Foto: boredpanda.com) - 16 Grafiti u Lisabonu (Foto: boredpanda.com) - 15 +14 Grafiti u Lisabonu (Foto: boredpanda.com) - 14

Lisabon je imao tolikih problema s ružnim grafitima na svakom koraku da gradske vlasti više nisu znale kako im doskočiti. Kada su shvatili da je nemoguće ukloniti grafite, odlučili su se na posve suprotan pristup i jednostavno počeli subvencionirati crtanje grafita.

Vezani članci Kreativni vandalizam (Foto: sadanduseless.com) - 7 Je li umjetnost izlika za vandalizam? Pogledajte njihove radove pa provjerite zaslužuju li oprost Grafiti (Foto: Instagram/odeith) Njegovi grafiti izgledaju kao da iskaču sa zida, nevjerojatni su!

Danas u Lisabonu umjesto ružnih crteža na svakom koraku postoje prava umjetnička dijela nastala u suradnji umjetnika i gradskih vlasti. Neke od impresivnih djela koja krase ulice portugalskog grada možete pogledati u nastavku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju