Sjedi, pet!

Maturant zadivio na državnom ispitu, profesoru sve bilo jasno kada je vidio njegov udžbenik

Udžbenikom zadivio profesora (FOTO: @ yuusuke_suzuki)
Udžbenikom zadivio profesora (FOTO: @ yuusuke_suzuki)
\\folder\galerija Galerija Udžbenikom zadivio profesora (FOTO: @ yuusuke_suzuki) Udžbenikom zadivio profesora (FOTO: @ yuusuke_suzuki) Udžbenikom zadivio profesora (FOTO: @ yuusuke_suzuki) Udžbenikom zadivio profesora (FOTO: @ yuusuke_suzuki) Udžbenikom zadivio profesora (FOTO: @ yuusuke_suzuki) Udžbenikom zadivio profesora (FOTO: @ yuusuke_suzuki) +0 Udžbenikom zadivio profesora (FOTO: @ yuusuke_suzuki) Galerija
Ovakva količina bilješki i natuknica vjerojatno još nije zabilježena u povijesti čovječanstva.

Yusuke Suzuki, 31-godišnji profesor povijesti, naprosto nije mogao odoljeti a da na svom profilu na Twitteru ne podijeli fotografije udžbenika nekoga studenta koji je na središnjem državnome ispitu točno odgovorio na apsolutno sva pitanja iz tog predmeta!

Naime, sve te silne bilješke i natuknice Suzukiju su odmah pojasnile kako mu je to pošlo za rukom, a nije ni drugima preostalo nego da zaključe kako je đak među napredanijima koje je svemir dosad vidio.

Čini li vam se izjava pretjeranom? Molimo vas, pogledajte u nastavku objavljene fotografije, pa sami donesite sud je li zaslužio takvu titulu.

Nažalost, Suzuki u svojoj objavi nije napisao uz koliku je uspješnost odgovorio na pitanja iz ostalih predmeta, ali mu je od srca poželio da upiše željeno sveučilište.

Inače, središnji državni ispit u Japanu je prilično sličan našoj maturi, a riječ je o standardiziranome testu čiji su rezultati krucijalni za daljnji upis na državna, pa čak i pojedina privatna sveučilišta.

Dapače, neki fakulteti studente primaju isključivo na temelju uspješnosti na takozvanom ispitu Shiken, dok drugi traže polaganje dodatnih testova usklađenih s potrebama te obrazovne institucije.