Čisti nadrealizam

Švicarska umjetnica stvara slike od kojih će vam se pomutiti um

Nadrealne slike Monice Carvalho (Foto: Instagram/mofart_photomontages)
Nadrealne slike Monice Carvalho (Foto: Instagram/mofart_photomontages) Instagram/mofart_photomontages
\\folder\galerija Galerija Nadrealne slike Monice Carvalho (Foto: Instagram/mofart_photomontages) Nadrealne slike Monice Carvalho (Foto: Instagram/mofart_photomontages) Foto: Instagram/mofart_photomontages Nadrealne slike Monice Carvalho (Foto: Instagram/mofart_photomontages) - 19 Nadrealne slike Monice Carvalho (Foto: Instagram/mofart_photomontages) - 19 Foto: Instagram/mofart_photomontages Nadrealne slike Monice Carvalho (Foto: Instagram/mofart_photomontages) - 18 Nadrealne slike Monice Carvalho (Foto: Instagram/mofart_photomontages) - 18 Foto: Instagram/mofart_photomontages +17 Nadrealne slike Monice Carvalho (Foto: Instagram/mofart_photomontages) - 17 Galerija
Švicarska umjetnica želi javnosti otvoriti prozor u svijet svojih najluđih snova.

Monica Carvalho švicarska je umjetnica koja živi i radi u Berlinu, a stvara nadrealne slike koje djeluju kao prizori iz čarobnih snova. Slike stvara tako da spaja svoje tijelo, tijela prijatelja i članova obitelji s fotografijama prizora koje je fotografirala za vrijeme putovanja po svijetu.

Ova kombinacija ljudskog tijela i šarolikih pejzaža izgleda fascinantno, a posebno voli spajati teksture i boje tijela i prirode. ''Primjerice, pijesak na Bahamima iste je boje kao i moj trbuh'', kaže Monica. ''Cilj mi je izazvati sumnju i otvoriti prozor u alternativnu stvarnost. Stvarnost mojih najluđih snova.''

Monica je ponosna i na to što u svojim fotomontažama koristi isključivo svoje fotografije pa je fascinira kada uspije spojiti prizor planina iz Grčke s oblikom svojih usana, puteljak u Oxfordu s bojom svoje kože ili pak otvarač torbice sa svojim trepavicama.

''U drugim prilikama volim se zabavljati s veličinama - volim ''pokopati'' prijatelje u svoje ruke ili pretvoriti Empire State Building u ogromnu svijeću'', kaže Monica.

''Nazivi mojih djela najčešće su igre riječima ili potpuno nasumične i nepovezane riječi kako bih dodatno zbunila publiku'', tvrdi mlada umjetnica.

Neke od njezinih fascinantnih montaža možete pogledati u galeriji, a cijeli njezin opus možete pogledati na Instagramu.