Doživio je hitnu pomoć kao besplatan taksi (FOTO: Profimedia)
Doživio je hitnu pomoć kao besplatan taksi (FOTO: Profimedia)

Djelatnici hitne službe su se požalili na Twitteru da su takvi bezobrazluci učestaliji nego što se misli jer zakon ne predviđa sankcije.


Neimenovani muškarac sa šireg mančesterskog područja nazvao je u četvrtak hitnu pomoć i slagao da jedva osjeća noge jer mu je trebao prijevoz. Da mu nije baš ništa, priznao je po dolasku u bolnicu, u koju se zaputio s ciljem da posjeti prijatelja.

Vezani članci Prevara ''Ja sam Beyonce, možeš li mi poslati 120 dolara?'': Nezgrapni pokušaj prevare postao hit na TikToku Slika nije dostupna Kome oni lažu?! Njihove objave na društvenim mrežama toliko su prozirne da im nitko ne vjeruje

"Nazvao nas je i rekao da mu se smanjio osjet u nogama, odnosno da se jedva kreće. Uplašili smo se da je pretrpio moždani udar i došli po njega što smo brže mogli", prepričao je medicinski tehničar Shaun Gerrard, koji je uz to napomenuo da su takve svinjarije, koje nekog doista ugroženoga mogu stajati života, učestalije nego što javnost vjeruje jer za takve bezobraznike zakon ne predviđa sankcije.

U tom je smislu mančesterska hitna služba na Twitteru još jedanput zamolila građane da ambulantna kola ne doživljavaju kao besplatan taksi te napomenula da po smjeni (12 sati) primi pedesetak poziva, među kojima je jako puno od onih nesretnika čiji životi doista vise o niti.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju