Istospolni brak, Ilustracija
Istospolni brak, Ilustracija

Budući da je veći dio javnosti podržao dvojicu Iraca u ideji, lako je moguće da će ovakvi brakovi postati opća praksa.


Irci Matt Murphy i Michael O’Sullivan nisu homoseksualci. Naprotiv, obojica su skloni ženama, ali će uskoro svejedno stati ispred oltara zato da zadrže državu podalje od svojih džepova.

Vezani članci Slika nije dostupna Stavili stanove u oglasnik pa se čude što nitko ne želi živjeti u njima Bračne nevolje (Foto: thechive.com) - 7 Podijelili tragikomične situacije iz bračnog života koje su dobro poznate svim bračnim parovima

Naime, Murphy i O'Sullivan su se dosjetili kako izbjeći plaćanje poreza na nekretnine predane u naslijeđe, pa će jedan drugom staviti prsten na ruku unatoč tome što se za 29 godina prijateljstva nikad nisu poljubili izuzev u obraz.

U Irskoj je porez na nasljedstvo golem, iznosi čak 33%, pa budući da Murphy (85) očekuje kako će jednoga dana napustiti svijet prvi i svoju kuću u Dublinu prepustiti najboljem drugu, brak se nametnuo kao rješenje.

"S obzirom na to koliko je i kako o meni skrbio za svih ovih godina, Micheal je definitivno zaslužio da kuća u Stoneybatteru postane njegova. Budući da mu po smrti ne želim staviti financijsku omču oko vrata, ženit ću ga jer će mu kao mom supružniku kuća pripasti automatizmom", pojasnio je Murphy povod ideji.

Zanimljivo, većem dijelu javnosti se rješenje svidjelo, pa bi se brojne države uskoro mogle naći suočene s istim problemom. Govoreći o Ircima, kada su čuli što Murphy i O'Sullivan smjeraju, 48% ih je podržalo u toj namjeri, 36% ih je zauzelo suprotnu stranu, dok preostalih 16% ispitanika nije imalo mišljenje. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju