Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nema ništa loše u tome da djecu tjeramo da razmišljaju izvan okvira i uprežu moždane vijugice, ali isto tako vjerujemo da nema smisla mališane frustrirati.


Ukoliko ste mislili da današnjim osnovnoškolcima, konkretno prvašićima, teku med i mlijeko, grdno ste se prevarili. Vremena su se promijenila, pa tako ni domaće zadaće više nisu kao što su nekoć bile. I dok je na nama bilo da zbrojimo tri plus dvije lubenice, odnosno oduzmemo pet od sedam kruškica, te potom veselo odjurimo na prvu livadu, radne obveze novih generacija čine se kudikamo težima.

Vezani članci Instrukcije ''Imaš živaca, brate, i mi mučimo muku'': Više od milijun ljudi pogledalo kako tata i kći vježbaju matematiku Imali su samo jedan zadatak ''Čovječe, imao si samo jedan zadatak!'': Njihova nesposobnost ne poznaje granice, pogledajte ih na djelu

Dokaz tome pronašli smo u radnoj bilježnici za matematiku u prvome razredu osnovne škole, u tablicama  postavljenim ispred mališana u dobi šest i sedam godina.

Na njih nam je ukazalo dijete kolege, koje je naprosto nakon više pokušaja da shvati zadatak diglo ruke i zatražilo pomoć.

Roditelji su naposljetku problem riješili i djetetu objasnili što se njega tražilo, ali su isto tako ostali začuđeni težinom zadatka. Naime, trebala im je koja minuta da se i sami snađu, shvate odakle da krenu.

Ukoliko se i vi nađete na stotinu muka, pa možda čak i u situaciji da ne znate što biste i kako biste, ostavit ćemo vam rješenje na dnu članka.

Je li bilo teško? Jeste li se snašli? Ne očajavajte ukoliko ste se zatekli u slijepoj ulici, niste jedini. Ukratko, mišljenja smo da nema ništa loše u tome zatražiti od mališana da malo razmišljaju izvan okvira i upregnu moždane vijugice, ali isto tako vjerujemo da u svemu treba naći mjeru, da ih ne treba frustrirati.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju