Same kopije

Potpuno prokazala influencere: Sve fotografije na Instagramu počinju izgledati isto

Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 35
Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 35 Instagram/insta_repeat
\\folder\galerija Galerija Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 35 Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 35 Foto: Instagram/insta_repeat Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 39 Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 39 Foto: Instagram/insta_repeat Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 38 Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 38 Foto: Instagram/insta_repeat +36 Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 37 Galerija
Čudesno je što sve ovih dana prolazi pod ''autentičnim prizorima'' na Instagramu.

Instagram profil Insta Repeat okuplja serije fotografija s Instagrama koje izgledaju kao kopije. Profil vodi 27-godišnja djevojka s Aljaske koja kaže: ''Zadaća je ovog profila kritizirati originalnost u fotografijama koje objavljuju influenceri.''

Djevojka koja je željela ostati anonimna inače se bavi filmskom umjetnošću, a ideju za profil dobila je kada je vidjela da mnogi ''svjetski putnici'' koji objavljuju fotografije Aljaske na Instagramu obično koriste isti stil prezentacije.

''Umjetnici mogu upasti u rutinu, no mislim da je ovo što se događa s Instagramom ekstremnije'', kazala je za portal Bored Panda. Naročito joj je ironično što se na fotografijama koje prokazuje često pojavljuju oznake poput ''autentičnost'' ili ''kreativan život'', a na kraju su sve vrlo slične i koriste vrlo raširene i neoriginalne koncepte.

Iz profila na kojem skuplja takve fotografije jasno je vidljivo da ljudi, svjesno ili nesvjesno, koriste jedne te iste generičke formule koje su iskorištene već tisućama puta. ''Odlučila sam se posvetiti pustolovima jer oni promiču vrijednosti kao što su originalnost i autentičnost, što je potpuna opreka kopiranim konceptima fotografija koje objavljuju'', kazala je.

Neke od kolaža na kojima je ujedinila brojne fotografije istog koncepta skupili smo u galeriji pa svakako pogledajte što sve ovih dana prolazi pod #autentičnost i #kreativnost.