Sekunda od tragedije

Pričao je na mobitel? Gliserom je ribičima pri golemoj brzini pregazio čamac, spasili su se skokom u zadnji čas

Larsen je navodno u trenutku nesreće koristio mobitel (FOTO: YouTube/Screenshot)
Larsen je navodno u trenutku nesreće koristio mobitel (FOTO: YouTube/Screenshot)
Da bi priča bila time groznija, mediji su prenijeli informaciju da se muškarac koji je upravljao glieserom inače služi motoriziranim skuterom kako bio se kretao.

Grupa oregonskih ribiča objavila je u utorak snimku koje je otkrila koliko je malo nedostajalo da poginu 12. kolovoza kada je na njih gliserom, i to pri golemoj brzini, naletio 75-godišnji muškarac koji po svemu sudeći uopće nije smio upravljati plovilom.

Prijatelji Bryan Maess, Christopher McMahon i Roni Durham spasili su se u posljednji trenutak skokom u rijeku Columbiju, pa naposljetku digli tužbu "tešku" 372.500 dolara protiv Marlina Leeja Larsena, kojega su optužili da je razgovarao na mobitel u trenutku incidenta koji je zamalo završio tragedijom.

Larson je na tvrdnju odgovorio da ih nije vidio jer je sjedio za kormilom, no da je tog dana više puta koristio mobitel u vožnji, potvrdio je i njegov zet koji ga je navodno upozoravao da pripazi kako plovi.

Da bi priča bila time groznija, američki mediji su prenijeli informaciju da se 75-godišnji Larsen na tlu zbog zdravstvenih teškoća služi motoriziranim skuterom kako bio se kretao, iz čega proizlazi pitanje kako je uopće smio imati dozvolu za upravljanje gliserom Bayliner Trophy.

Maess, McMahon i Durham su pri nesreći ozlijeđeni, ponajviše Maess koji se u međuvremenu liječnicima žalio na glavobolje i probleme s vidom.